Foto

Det säger inte bara *klick*

20 februari, 2018

Jag har fått fotografiska sjukan. Är helt besatt av att tänka ut en bra komposition. Vad ska vara med? Hur ska jag gå till väga? Var ska jag gå till väga? Hur ska inställningarna vara? Funderar över slutare och bländare tills jag blir yr. Plågar min familj med att ständigt fota (och så blir det ändå alltid för mörka bilder kvällstid). När jag ska sova och blundar är det som att jag kollar in i en kamera. Är det sunt det?

Jag kanske bara knycker en bild av Minna och säger att det var jag på kursen på fredag?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Minna 20 februari, 2018 at 13:25

  Då tänker jag: titta på den här bilden och tänk på hur den skulle kunna bli bättre utifrån komposition.

  Remeber: the gap!

  • Reply Linda K 20 februari, 2018 at 14:23

   the gap, the gap… berätta!

 • Reply Minna 20 februari, 2018 at 14:56

  Det jag menade var att du är i ”the gap”. Där hamnar man allt som oftast. Det är att man lär sig någonting nytt i teorin, men man fixar det inte än i praktiken. Och det gör att man blir jättefrustrerad. Man har en vision om vad man vill ha, men man fixar inte att få till det. Det är ”the gap”. The gap är någonting bra, det gör att man utvecklas och tar sig framåt.

  Angående kompositionen på bilden ovan borde jag ha tagit ett halvt steg åt höger och därmed fått er lite mer framifrån. Nu är den tagen lite snett ifrån sidan, jag hade hellre sett den rakt framifrån. Mer om bilden:
  Att man inte ser Tildes uttryck gör ingenting, det är ditt som är i fokus, och det är det som ”gör bilden”. Och så behöver den vara i färg, för att se att den är en burk slime ni petar ner i.

  • Reply Linda K 20 februari, 2018 at 15:14

   ah, just. jag är banne mig långt ner i gap:et just nu. bra analys, fast jag tycker såklart att den är fantastisk som den är 🙂

   • Reply Minna 20 februari, 2018 at 16:21

    Tack såklart. Men det är viktigt att kunna lära sig att se hur en bild skulle kunna ha blivit ännu bättre – för att kunna ta ännu bättre bilder. Även om det var praktiskt omöjligt (”jag kunde inte ta ett steg till höger det var en vägg där” ) eller det man önskade skulle hända aldrig hände (tex. Tilde slickade sig aldrig om munnen vilket jag hoppades på och det skulle ha gett bilden en extra rolig tvist). Så jobbar jag hela tiden, både när jag fotar och när jag ser mina egna bilder. Tänker och provar och funderar oavbrutet hur bilder kan bli bättre på att visa det jag vill visa.

    The gap is the gap is the gap.

    • Reply Linda K 20 februari, 2018 at 21:12

     öva öva öva helt enkelt 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.