Foto

Överexponerat

6 april, 2018

Dagens hemuppgift var att ta ett över- eller underexponerat foto. Alltså ljusare eller mörkare än vad som enligt boken anses ”riktigt”.

Jag bestämde mig för att placera ett barn i badkaret och försöka mig på ett high key-foto. Vitt kakel, ljust rum, blekt barn, inga lampor behövdes. Och, inspirerad av Minna, som ofta.

Försökte först med dottern, men hon blev förbannad och lämnade rätt snabbt. Bad sonen snällt, han var på gott humör och satte sig i badkaret och körde i schampo i håret. Resultatet:

Vi går alltid igenom allas foton gemensamt på kursen, pratar kring hur vi tänkt och hur vi ställt in kameran, etc. Så även idag. Jag fick så mycket positiv feedback på mitt foto att jag blev lite generad. Bra komposition, snyggt med ljuset som kommer från höger och bildar skugga, linjerna och badkarskanten, blek son som ser både avslappnad och lite kaxig ut, att han nästan smälter ihop med badkaret. Och så vidare. Det enda läraren ”möjligtvis kunde anmärka på” om hon måste var att det kunde ha varit lite mer skärpa på just sonens ansikte. Å andra sidan är det ju en lite drömmig bild och det behöver inte vara knivskarpt.

Ja det finns ju alltid att öva på. Det är det som är det roliga.

Mvh
Mallig, både över fotot och sonen

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Elin 7 april, 2018 at 10:21

  Jag är lite nyfiken på vilken kurs du går?

  • Reply Linda K 7 april, 2018 at 10:48

   Grundkurs i fotografering på fotografiska. Mkt bra!

   • Reply Elin 7 april, 2018 at 11:48

    Tack, ska kolla upp, märks att den är bra på dina inlägg 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.