Djupa tankar

Tänt var det här

7 oktober, 2020

Jag tycks ha blivit lamp-besatt. Inget konstigt med det. Lampor är mycket trevliga. Särskilt nu när det mörknar och man vill ha mysig belysning. Men jag förälskar mig i lampa efter lampa. Hur mycket ljus ska man ha (enligt ett Filip och Fredrik-podavsnitt jag hörde för flera år sedan åtta ljuskällor i varje rum, det låter ju galet)?

Just nu vurmar jag för vad jag kallar bibliotekslampa men vad som tydligen går under benämningen bankirlampa. Ni vet en sån härlig mässingslampa med grönt glas som man ser i gamla bibliotek eller pampiga kontorsrum på film. Finns ju allt mellan plastiga otjusiga saker till riktiga dyrgripar. Den här tycker jag ser fin ut. Skulle göra sig ypperligt lite varstans. Helst såklart på mitt skrivbord, men också på en hylla, i ett fönster, på en boktrave…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helen 7 oktober, 2020 at 20:09

  Kolla lampfabriken.com
  många snygga lampor!

  • Reply Linda K 8 oktober, 2020 at 09:11

   ja så mycket snygg överallt!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.