Djupa tankar

Cykelrygg much?

26 april, 2019

Hörrni ni som cyklar. Hur fraktar ni era pinaler? Jag kör med ryggsäck men känner allt som oftast att det inte är bra för ryggen. Får ont! Min cykel har varken pakethållare (och därmed ingenstans att hänga eventuella cykelväskor heller) eller plats för cykelkorg. Funderar på om man skulle ”montera dit nåt”.

Eller va?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Tina 26 april, 2019 at 15:40

  Cykelkorg is da shit! En fast monterad så den blir omöjlig (eller svår, iaf) att sno. Jag lämnade in min cykel till verkstad som monterade den och flyttade framlyset.

  • Reply Linda K 26 april, 2019 at 21:32

   låter smidigt. vet inte om det krockar med växlar och sånt dock?

   • Reply Tina 27 april, 2019 at 17:40

    På min cykel funkar det bra iaf, med växel- och handbromsvajer.

 • Reply Mis(s)match 26 april, 2019 at 16:11

  Jag har pakethållare på min racer (nishiki comp) med 2 st blommönstrade cykelväskor från basil. Fraktar det mesta!

  • Reply Linda K 26 april, 2019 at 21:31

   mmm, antingen det eller cykelkorg!

 • Reply Mis(s)match 26 april, 2019 at 16:16

  Skulle inte klara mig utan pakethållare, cykelväskor och spännband! Senast imorse fraktade jag våra 2 katter i transportbur till veterinären för vaccination. Så gott att slippa stå i bilkön!

  • Reply Linda K 26 april, 2019 at 21:31

   hjälp, katter på cykeln?! :O

 • Reply Åsa 26 april, 2019 at 21:58

  Min arbetsplats är aktivitetsbaserad, så jag har en ganska liten (lagom för lap och lite till) Sandqvist-rygga med allt jag behöver. Hade snyggare och dyrare väskor förr, men dels är rygga mer praktisk när man går mellan möten på olika våningar och även olika hus i stan (jobbar i Uppsala). Dels gråter jag inte blod om någon klåfingrig skulle vara framme… Den får enkelt plats i cykelkorgen 😊 Positivt när man ska träna; om inte båda väskorna får plats i cykelkorgen kan man enkelt ta den andra på ryggen.

  • Reply Linda K 27 april, 2019 at 17:17

   sandqvist är ju snygga. har en men den är på tok för liten för det jag behöver ha med till jobbet. duschar ju och byter om. får se vad det blir… 🙂

 • Reply Sara 26 april, 2019 at 22:18

  Jag har sadelväska modell större som fästs i sadel/sadelstolpe, samt en styrväska fram (monterad som det låter, i styret, med ett ganska smidigt fäste.) Dator får dock inte plats i någon av dessa väskor, vilket jag klurar på en lösning för.

  • Reply Linda K 27 april, 2019 at 17:17

   mmm, måste luska alternativ.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.