Film och teater

Kulturtanten lever!

18 december, 2023

Stadsteatern rullar i mina flöden och i morse fick jag syn på den här. Skuggan över stenbänken av Maria Gripe! Omedelbar throwback till barndomen när boken lästes . Jag vill minnas att den var OERHÖRT spännande. Den står fortfarande någonstans i bokhyllan här hemma. Bokade genast biljetter till mig och dottern. Får se om jag kan få henne att läsa boken innan.

Jag kände ett tag att jag tappat greppet om kulturen i mitt liv. Men nu är jag på banan igen. Kul att dottern ofta vill gå med på sånt som maken dissar. I´m back!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sara 18 december, 2023 at 13:32

  Då finns det hopp även för mig! Jag var en riktigt bra kulturtant innan jag fick barn. Jag gick på konstutställningar, hade abonnemang på operan och lyckades då och då gå på teater. Sedan fick jag barn och jag insåg snabbt att mina barn inte riktigt var den typen av barn som man kunde ta med på den typen av kulturupplevelser. Men nu är yngsta barnet 9 och jag börjar se ljuset i tunneln. Leklandens tid är redan förbi och i somras var vi på konsert ihop! Visserligen på Skansen och de som uppträdde var Panetoz, Kiana och Dolly Style men det går ändå åt rätt håll!

  • Reply Linda K 22 december, 2023 at 13:26

   samma här! jag hade tredjeradenkort på dramaten, hängde på kulturhuset och grejer. Visst har jag gått på kultur efter barn, men det har lite haltat. Nu är jag på g igen. Och ja, man får väl anpassa det lite tills barnen växer till sig 😀

 • Reply AnnaP 18 december, 2023 at 17:35

  Skuggan över stenbänken… som en dröm var den boken, minns jag! Dock ingen hit hos min storläsande dotter (nu 18). Men Tordyveln flyger i skymningen håller fortfarande..👌🏼

  • Reply Linda K 22 december, 2023 at 13:26

   vissa böcker åldras väl inte så väl, jag borde kanske läsa om den själv?

 • Reply hedgehogsara 18 december, 2023 at 18:14

  Älskade Maria Gripe, har läst om någon som vuxen men det var inte riktigt samma spännande känsla.

  • Reply Linda K 22 december, 2023 at 13:27

   kan tänka mig. men när man var liten var det drömmen 🙂

 • Reply Nilla Tankebubblor 22 december, 2023 at 13:06

  GOD JUL Julfrid åt alla. Jag önskar dig en riktigt skön julhelg med mycket avkoppling och nöjen. / Nilla

  • Reply Linda K 22 december, 2023 at 13:27

   tack rara, detsamma 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.