Helt apropå

Periodare!

26 maj, 2020

Den här periodiska fastan jag ägnar mig åt sedan nyligen. Bra sak för mig och kroppen! Det är en så lätt regel att gå efter: äta under tio timmar, inte äta under 14 timmar. Jag har ibland svårt att hinna med middagen innan klockan 18, det blir snarare 18.30. Så istället väntar jag med frukosten till 8.30 och det funkar utmärkt.

Jag blir fortfarande sugen på något kvällstid ibland. Men då är det bara att tänka nej jag äter inte mer ikväll, eftersom jag egentligen inte är hungrig. Sugen, och det kan man leva med. Jag tror att jag njuter lite extra av de måltider jag äter.

På fredag och lördag tillåter jag mig att äta något gott efter den ofta ganska sena middagen. Jag är nämligen inte perfekt, he he.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ellinor 27 maj, 2020 at 07:53

  Håller med, tycker det funkar så bra! Jag äter ”16-8”, dvs kortare tid att äta så jag börjar inte äta förrän vid lunch (äter mellan kl 11-19 ca). Har helt vant mig av vid frukosten på vardagar och känner mig så mycket piggare på förmiddagarna. Tur att man får dricka kaffe:-). Men eftersom jag egentligen älskar frukost så äter jag det på helgerna med barnen, så då skippar jag fastan. Funkar jättebra! Ha en bra dag!

  • Reply Linda K 27 maj, 2020 at 10:49

   Cool. Jag är inte redo att ge upp frukosten. Men det känns strukturerat och bra att köra som jag gör. Men vem vet, jag kanske blir galen och dras med?!

 • Reply Diana 27 maj, 2020 at 10:05

  Jag kör också på att äta endast mellan kl. 11-19 (som Ellinor här ovan) men jag unnar mig en fredagsmys (dvs stretchar ut ”sluttiden” från kl. 19 till kl. 21 på fredagar) och en helgfrukost varje vecka. Har ätit så här sedan augusti förra året och mår jättebra av det. 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.