Djupa tankar

Periodare?

12 maj, 2020

Jag läste just en artikel om periodisk fasta. En kollega på jobbet kör med det. Hen äter sitt först mål, frukost, klockan 10. Det tycker jag verkar smärtsamt, särskilt om jag cyklar till jobbet på morgonen. Skulle nog bli lite galen. Men om man äter mellan klockan 8.00 och 18.00 istället, det funkar väl lika bra? Det blir ju fortfarande 14 timmars fasta för kroppen.

Funderar på att prova. Kanske inte så strängt på helgerna men vardagar i alla fall. Har ni testat?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Linda 12 maj, 2020 at 10:09

  Jag har ätit enligt 16:8 i flera år (typ måndag-fredag) och det går jättebra! Mår fint, lättare att hålla vikten och tydligen så ska det ju ha massa andra positiva hälsoeffekter också. Man vänjer sig och blir inte så hungrig som man kan tro, jag äter bara lunch och middag på vardagar med så lite kolhydrater som möjligt pga blir så hungrig av dom. Prova vettja!

  • Reply Linda K 12 maj, 2020 at 10:41

   du äter alltså ingen frukost på vardagar? Det klarar jag nog inte. Nöjer mig nog med 14:10. ah nu blev jag peppad, ska testa!

 • Reply Frida sandström 13 maj, 2020 at 21:12

  Jag äter lite så fast kallar det ingenting. Äter frukost när jag kommer till jobbet vid 8, efter lämning av två barn. Sen äter jag middag vid 17.30 och efter det brukar jag inte äta nåt mer, äter jag bra middag blir jag inte hungrig och när barnen är lagda nöjer jag mig en bra tv-serie, telsamtal eller hänga lite med maken. Låter präktigt men är ej genomtänkt, bara insett att jag mår bra av det. Äter mer dagtid och mindre kvällstid. Passar mig prima utan att benämna det som nåtnspeciellt. På helger och fester kan det såklart bli annorlunda men de flesta helger förskjuts det bara nån timme.

  • Reply Linda K 14 maj, 2020 at 09:28

   smart att ha något man gör på kvällen, som du, så att man inte går i skafferiet bara för att man är uttråkad. det är nog min största utmaning, jag kan ofta känna mig lite sugen senare på kvällen. Nu när jag har bestämt mig för det här ska jag banne mig inte äta något efter middag. utom på helger 🙂

 • Reply Martina 14 maj, 2020 at 13:32

  Japp, jag och min man brukar köra periodisk fasta ett dygn i veckan. Vi äter middag på söndag em/kväll och så äter vi ingenting förrän måndag em/kväll. Funkar hur bra som helst! Man får inte glömma och dricka mycket vatten (gärna mineral) och så får man skippa mjölken i kaffet den dagen 🙂
  Tror att det är ganska viktigt att man inte vräker i sin kolhydrater på middagen före fastan. Det finns risk att man känner mer hunger då. Lycka till!

  • Reply Linda K 14 maj, 2020 at 19:48

   aha. märker ni skillnad i mående och så?

 • Reply Martina 17 maj, 2020 at 14:44

  Magen är helt lugn hela fastedagen:) man får heller inga dippar i blodsocker eller humör under dagen.
  Första gången hade jag dock svårt att tänka på annat än mat;) Plus att det bara dök upp matbilder i mina flöden. 🙂

  • Reply Linda K 17 maj, 2020 at 19:33

   starkt jobbat. jag är inte där än, men kör på 10-14 vardagar 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.