Helt apropå

Klippning necesse est

18 mars, 2020

Jag har klipptid på lördag och jag ämnar ta mig till frisören. Min man, a.k.a. hypokondrikern tillika orosmolnet, måste såklart börja domdera om att frisörsalonger är ett av de mest riskfyllda ställen man kan gå till!

Jag blir lite trött. Jag fattar att man ska undvika folksamlingar och närkontakter och allt sånt. Men man måste ju fortsätta leva också. Min frisör är väldigt noga med att på sociala medier berätta att de håller öppet, att de är friska (bara två som jobbar där så ingen stor salong), att man är välkommen så länge man är frisk. Om det inte blir utegångsförbud innan lördag tänker jag gå dit. Om inte annat för att min frisyr just nu inte är bra för min psykiska hälsa.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sara 18 mars, 2020 at 14:51

  Jag gissar att du dessutom inte vill att din frisör ska gång konkurs? Jag fattar att det kan vara smart att isolera sig lite för att minska smittspridning men jag kommer bli lätt galen om detta ska pågå i flera månader. Jag kommer nog lägga ner min dansträning ett tag för jag måste åka kollektivt för att ta mig dit och jag räddar ingen från konkurs genom att delta så jag tänker att det är bättre att jag håller mig hemma. Men allt liv kan man ju inte ställa in? Jag regerade iof på att det var så väldigt mycket folk ute vid Fridhemsplan vid lunchtid igår. Då hade Aftonbladet haft stora rubriker om att det var öde på stan men åtminstone där såg allt ut som vanligt. Var verkligen alla ute i nödvändiga ärenden? Massvis av pensionärer dessutom. Du verkar inte tillhöra en riskgrupp och jag gissar att din frisör inte heller gör det? Har du någon därhemma som är i en riskgrupp? Om inte tycker jag att du ska klippa dig.

  • Reply Linda K 18 mars, 2020 at 18:27

   klokt resonemang. jag tillhör inte riskgrupp. jag drar till frissan!

 • Reply katya leino 18 mars, 2020 at 16:50

  I Norge är alla frisörer, optiker, psykologer, kiropraktorer etc stängda. Vi är ett igenbommat samhälle nu. Ha, nu när jag är hemma och har tid….

  • Reply Linda K 18 mars, 2020 at 18:26

   oj oj, hur känns det? jag hoppas frissan håller öppet i helgen!

 • Reply Marianne 18 mars, 2020 at 20:14

  Klart du ska klippa dig
  Om man ska undvika allt får man ju gå i karantän för lång tid framåt…
  Vi får inte bli hysteriska!

  • Reply Linda K 18 mars, 2020 at 20:15

   känner så också. lite normalitet försöker man behålla.

 • Reply bettan 19 mars, 2020 at 14:32

  Klippas bör man annars dör man

  • Reply Linda K 19 mars, 2020 at 14:50

   Ja, eventuellt av hopplöshet när man ser sig i spegeln…

 • Reply Lisa 19 mars, 2020 at 22:46

  Här i Spanien är nästan allt stängt, men frisörer tillhör tydligen den livsnödvändiga kategorin och får hålla öppet.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.