Djupa tankar

Äldre och större

10 september, 2019

Jag hörde en person säga: Ja jag väger ju 20-25 kilo mer nu än vad jag normalt gör. Jag kom liksom aldrig tillbaka efter baren. Men…

Jag vet att personens barn är vuxna nu. Men hen ser ändå inte sin nuvarande vikt som sin. Den ”normala” vikten är det som var för 15-20 år sedan. Är det inte sorgligt att känna så? Att ständigt känna att man är i fel vikt.

Själv har jag funderat mycket kring åldrande och vikt. Alltid förstås, men extra mycket på sistone. På ett annat sätt tror jag. Det senaste åren, kanske mest året, har jag känt mig äldre. Inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt. Men väldigt vuxen, och definitivt äldre. Det händer en massa med kroppen. Det kommer rynkor. Är inte så himla spänstig i huden längre. Och fast jag tycker att jag beter mig som vanligt så är det banne mig så att jag har gått upp en storlek kring midjan och höfterna. Kan få lite ångest över det, men å andra sidan. Vad spelar det för roll om jag är en 38:a eller en storlek 40? Det är inte direkt livsavgörande va? Nej. Jag kan välja att gå ner några kilon eller tycka att det är ok som det är. Jag tror att jag tycker att det är ok.

Detta om detta, lite grubbleri på tisdags morgon.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Åsa 10 september, 2019 at 14:46

  Det är sorgligt att känna sig fel helt klart. Tror de flesta förundras över förändringen på utsidan, man (i alla fall jag) ser mig som yngre kanske 35 men är 53 – en ser inte lika dan ut längre. Har varit sjuk det senaste halvåret och tappat i vikt och det gör inte underverk för huden precis. Det märkliga är att jag inte riktigt ser det själv, utan mannen påpekar och jag inser när kläderna hänger. Stl 40 är väl helt normalt – och du är ju aktiv – så din tanke att det är OK är sannolikt helt rätt.

  • Reply Linda K 10 september, 2019 at 18:46

   så sant, yngre på insidan än på utsidan 🙂 hoppas du har kryat på dig!

 • Reply Sara 11 september, 2019 at 05:59

  Jag tänker också en hel del på mitt åldrande och min kropp. Kommer jag bli en tant nu? Kanske visserligen en välklädd sådan men ändå en tant. Och vad kommer hända med min kropp? Jag tror man får leva med att den förändras och acceptera det. För visst stämmer det som du skriver att det inte spelar någon roll om du är en storlek större men däremot spelar det stor roll för hur du mår hur du förhåller dig till det.

  • Reply Linda K 11 september, 2019 at 07:27

   precis så. skönare att försöka gilla läget än att gå och ångesta.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.