Helt apropå

Fusk

11 juni, 2018

Jag har inte elcykel. Jag har old fashion vanlig hoj, med en massa växlar. Cyklar till och från jobbet pga perfekt kombination att transportera sig och få motion samtidigt. Nu dessutom 300 procent härligare än att behövs passa tider och svettas på en buss.

Blir ganska ofta omkörd av andra cyklister. Nio gånger av tio är det av någon på elcykel. Känner mig mer peppad än störd av att bli förbicyklad. Jag cyklar på riktigt jag, och får motion på köpet, tänker jag när dom fladdrar förbi. Min man blir galen av mitt resonemang (och har såklart el-varianten). Och ok, jag köper miljöaspekten. Att det är mycket bättre att hoja än att ta bilen. Men ur motionsynpunkt är det väl aningen… lamt? Jag vill inte bli svettig? Jag orkar inte cykla så långt annars? Keep ’em coming, jag tycker ändå det är lite lite lite fusk.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Karin 11 juni, 2018 at 17:45

  Klart det är fusk! Helt på din sida:-) /hon på vanlig cykel utan växlar

 • Reply missmatch10 11 juni, 2018 at 22:54

  I’m with You. Och skrattretande är det när jag i klackar och sommarklänning på min lilla hybridcykel blir passerat av en elcyklist i tricot. Försöker hen dölja att hennes färdas på en elcykel?

 • Reply Helena 12 juni, 2018 at 06:53

  Håller med jag också, grannen köpte elcykel och har hälften så långt till jobbet som jag har (som har 6 km). Jag ser det som vardagsmotion, blir ju flera mil i veckan.

  • Reply Linda K 12 juni, 2018 at 13:33

   win-win för oss som hojar! 🙂

 • Reply Minna 12 juni, 2018 at 12:42

  Måste man jämföra? Och vad är det som är fusk, tävlar ni ens mot samma mål?

  • Reply Linda K 12 juni, 2018 at 13:32

   klart man inte måste, men nu gjorde jag det. jag tänker att nästan allt ska göras så bekvämt nu för tiden, och att det i längden faktiskt kan bli ett problem med sämre hälsa, övervikt, osv. allt utvecklas så att man inte ska behöva anstränga sig, och jag tror att det kan vara bra med lite ansträngning emellanåt. Så tänkte jag.

   • Reply Minna 12 juni, 2018 at 22:47

    Tänker på min kollega som ofta tar en rask lång promenad till jobbet. Och väl framme så tar han hissen upp till våning tre. Och så ofta berättar han att han får kommentarer när han väntar på hissen: ta trapporna, vardagsmotion är det bästa osv.

    Jag cyklar ofta men det är inte pga av motion, det är enbart en tidsaspekt, det går snabbare! ☺️

 • Reply hedgehogsara 12 juni, 2018 at 19:30

  Fast det är ju jättebra om man ändå vill cykla fast inte har möjlighet att duscha/byta om på jobbet pga svett. Jag har en elcykel och det är världens bästa – sen kan man ju välja när man vill ha hjälp eller cykla själv. Så heja elcykel 🙂

  • Reply Linda K 12 juni, 2018 at 19:39

   ha ha, bra där! man får välja vad man vill 🙂

 • Reply iwillnotkeepcalmandyoucanfuckoff 12 juni, 2018 at 21:56

  Jag är på fusktyckarsidan. Men det är nog mest för att jag är avundsjuk för att de bara glider förbi mig. Det ser onekligen sjukt skönt ut.

 • Reply Mia 12 juni, 2018 at 23:06

  Skaffade elhoj i våras och det är verkligen min bästa investering på riktigt länge. Tog tidigare tåget till jobbet men blev sugen på att testa att elcykla dit. Och nu har jag gjort det i fem veckor. 25km enkel väg, ca 1h cykling (Lund–Malmö). Jag blir ofta omkörd av riktiga sportcyklister utan el men det gör mig inget, jag kommer fram varm (men inte svettig), har fått en större dos dagsljus och frisk luft än tidigare och känner mig så himla nöjd när jag i slutet av veckan kom checka av 10, 15 eller 20 mils cykling. Och jag känner att konditionen ändå förbättras trots elhjälp.
  Allt handlar om vad man jämför med, i mitt fall känns det som en stor vinst att välja elcykel framför tåget under den del av året det är möjligt.

  • Reply Linda K 13 juni, 2018 at 10:10

   fantastiskt ju! med så lång sträcka blir det ju motion. men jag fattar inte att du inte svettas?! går det så lätt?

   • Reply Mia 13 juni, 2018 at 23:08

    Jag blir absolut varm (speciellt på hemvägen när det varit värmebölja i en månad!) men behöver inte duscha utan det räcker att byta kläder och ”kattatvätta” sig lite 😏
    Utmaningen efter semestern blir att se hur länge jag kan hålla på innan jag köper ett månadskort 😉

 • Reply Sara 14 juni, 2018 at 13:10

  Hehe, jag tycker definitivt att det är fusk. Och jag vill ha en!! Min ”ursäkt” är att jag cyklar 10-20 mil i veckan året om och ibland bara vill transportera mig med minimal ansträngning. Och/eller kunna packa lite tyngre ibland (har ej bil). Men är rädd att jag kommer att börja välja bort välbehövlig vardagsmotion?

  • Reply Linda K 16 juni, 2018 at 21:09

   att vara eller inte vara det är frågan. eller nåt sånt 😛

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.