Inspiration

Att göra en Minna

16 september, 2017

Som ungdomarna säger (när något är positivt och man blir helt till sig): Men jag orkar inte! Minna har gjort en bok med 365 foton på sin dotter. Hon har tagit ett foto varje dag under Smillas år som 5-åring. Fotat varje dag alltså. Jag är alldeles kär i det projektet. Jag älskar sånt. Håller ju på och fotar mig själv hela tiden, men det här skulle vara ett sånt häftigt projekt. Som jag ser diverse utmaningar i:

 1. komma ihåg att fota varje dag
 2. orka fota varje dag
 3. övertala barn att få fota när barn inte har lust/är förbannat/hatar sin mamma/etc
 4. lyckas ta ok bilder (i Minnas klass är bara att glömma, men som ändå går att framkalla hyfsat)
 5. att verkligen göra en bok av alla foton om/när man ror året i land

Eftersom jag nog inte har tålamod att ”göra” båda mina barn samtidigt tänker jag att jag skulle kunna slå dom i en smäll. Fota båda vissa dagar, en av dom andra. Ja ni fattar. Och så blir det en gemensam fotobok.

Frågan är när jag ska börja. Idag? På måndag? Vid årsskiftet? Är grymt peppad. Tänker att det är smart att berätta för de unga tu om min plan. Det känns lämpligt att ha dem med på tåget.

Minna, klarar jag det?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenny 16 september, 2017 at 18:26

  Å va kul! Vill oxå 😀

 • Reply Minna 29 september, 2017 at 10:21

  DU KLARAR DET!!!! Så fort du känner down så peppar jag!!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.