Helt apropå

Intervju med ”den brutna” flickan

3 september, 2016

På begäran, en liten intervju med dottern!

Hej Tilde! Hur gick det till när du bröt armen?
Jag hjulade på skolgården. Vi hade ett hinder som vi skulle hjula över och när jag gjorde det böjdes handen och det knakade.

Aj! Gjorde det ont?
Ja ganska. Jag såg att handen böjdes fel och det såg läskigt ut.

Vad hände sen?
Jag fick gå in och min fröken ringde till mamma. Medans jag väntade på henne fick jag sitta i soffan med is på handen och titta på film. Jag hade två kompisar hos mig.

När mamma kom åkte vi till barnakuten. Vi hämtade upp pappa på vägen. Vi behövde inte vänta så länge. Jag fick röntga armen och man såg på bilderna att ett ben i armen brutits. Eftersom många andra barn också hade brutit ben fick jag ett tillfälligt gips och så fick vi åka hem.

Ett tillfälligt gips bara?
Ja nästa dag åkte vi tillbaka. Då fick jag andas lustgas. Det kändes konstigt och jag blev lite yr. En jättesnäll sjuksyster pratade med mig om katter och fotboll, och mamma höll mig i handen. Under tiden drog doktorn och en annan sjuksyster ut min arm. Det knakade och gjorde lite ont men det gick bra. När det var klart fick jag piggelin och så röntgades armen igen. Sen fick vi åka hem.

Hur känns det att ha gips?
Lite varmt och ibland kliar det. Det är svårt att klä på sig och jag måste få hjälp med mycket. Tråkigast är att jag inte kan bära Fedra, cykla och spela fotboll! Men jag har snälla kompisar som kommer förbi med presenter och kramas när vi ses. Jag pratade också med min fröken eftersom jag inte kan skriva med den brutna armen, men hon sa att det löser vi!

tildemedgips

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ebba 3 september, 2016 at 14:48

  Åh tack för en fin och väl utförd intervju.

  Det är konstigt det där med olyckor, dom bara händer utan man fattar något.

  Du ser betydligt piggare ut idag, hoppas att du orkar hålla reda på allt där hemma nu, bror, mamma, katt och jag vet inte allt.

  Nu har du absolut gjort dig förkänt av minst en glass tycker jag.

  • Reply Linda K 3 september, 2016 at 16:14

   det ska jag hälsa henne! 😀

 • Reply Pernilla/I will not keep calm 3 september, 2016 at 19:33

  En liten kämpe!

 • Reply Minna 3 september, 2016 at 23:28

  Åh gullis!!!!!
  Bra att det var efter sommaren. Om man ska se saker och ting positivt menar jag. KRAM

  • Reply Linda K 4 september, 2016 at 16:47

   ja vi peppar så här hemma också!

 • Reply Åsa 4 september, 2016 at 09:46

  Hoppas det läker fort! Duktig tjej!

 • Reply Lovisa 4 september, 2016 at 12:34

  Men goding! Cool hon är!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.