Djupa tankar

Logik är mitt mellannamn

16 maj, 2016

vänskapsknutenMin man tycker inte speciellt mycket om den. Förtydligande: han tycker att det är en ljusstake, att den är av mässing och att priset är orimligt.

Jag tycker så här: Den första skissen av Vänskapsknuten är daterad 1938, bara ett år innan andra världskriget bröt ut. I en tid då Europa var fyllt av konflikter, formgav Josef Frank ljusstaken som en symbol för fred och vänskap.

Den här sabla ljusstaken. Vänskapsknuten. Som jag älskar och vill ha. Som jag tröttnar på ibland men alltid kommer tillbaka till. Den är ju ändå en klassiker. Som ska bli nött och ärgad och härlig.

I helgen hämtade jag dottern hos en kompis. Där stod en knut, lite sådär slarvigt och snyggt på en köksbänk. Inte ny och glansig utan rätt bedagad. Utan ljus i, den var liksom sig själv nog. Det fick mig att börja fundera på om inte vi ska ha en köksö alternativt ett typ barbord hemma i köket. Och på den/det en vänskapsknut. Ja baske mig!

vänskapsknuten

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Åsa 17 maj, 2016 at 17:20

  Typisk kvinnlig logik; inte nog med en (enligt din make) orimligt dyr ljusstake, den kräver även en ombyggnation av köket? Jag är helt på din sida dock!

  • Reply Linda K 17 maj, 2016 at 18:51

   HA HA HA! eller hur! jag är också på vår sida!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.