Helt apropå

Snillen spekulerar

3 februari, 2016

Maken och sonen ligger i vår säng och pratar. Jag sitter i vardagsrummet och lyssnar lite passivt på dom. Det diskuteras vilket språk sonen ska välja i 6:an. Maken resonerar vuxet kring vad sonen kan tänkas jobba med som vuxen och vilket språk som passar bäst då. Dom kommer fram till att kinesiska i alla fall vore coolast men att ingen av hans föräldrar kommer att kunna hjälpa honom med läxorna nåt vidare.

Hans mor har läst tyska och spanska, hans far franska. Så kanske nåt i den vägen?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Åsa 4 februari, 2016 at 07:05

  Å andra sidan brukar det ju vara mest matte och sånt man behöver hjälp med (ser helt till egna erfarenheter här). Kinesiska är ju coolt och sannolikt bra. Själv har jag en tjej som vill bli ninja alternativt karusellprovare på Liseberg, så jag tänker att det inte spelar så stor roll vilket språk hon väljer. Vi lär alltid få försörja henne?

  • Reply Linda K 4 februari, 2016 at 07:26

   ha ha, sköna jobbval. fast jag tycker att man kan behöva hjälp med språk också. i alla fall är det inte fel att ha en förälder som har lite koll. får väl börja plugga kinesiska jag också!

 • Reply Sara 4 februari, 2016 at 19:38

  Jag önskar det funnits spanska som första språkval när vi gick i skolan – lätt det bästa språket att lära sig då en stor del av världen pratar just spanska i olika former 🙂

  Mvh, hon som läste franska, spanska och latin ( i den ordningen, sen hoppade hon av humanistisk 😉

  • Reply Linda K 4 februari, 2016 at 20:46

   mmm bättre spanska vore trevligt. min är… sparsam 😛

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.