Helt apropå

Jag lovar jag lovar jag lovar jag lovar

23 januari, 2016

Jag har hört att det är på-något-sätt bevisat att det är den 23 januari flest personer ger upp sina nyårslöften. När man har kämpat på i ungefär tre veckor och börjar ledsna. Kanske tänker att man faktiskt kan unna sig vad-det-nu-är och att det är lite synd om en som varit utan vad-det-nu-är så pass länge.

Den 23: är idag. Jag gav väl inget nyårslöfte precis, men bestämde mig ett par dagar in på det nya året att jag ska börja leva sundare. Inte banta, men inte heller överdriva matintag. Min plan är så här:

 • äta en lagom portion till lunch/middag och inte ta om, även om det är gott
 • äta långsamt och inte kasta i mig maten
 • låta bli att äta när att jag är sugen och egentligen inte hungrig
 • inte kvällsäta efter middagen (blodapelsin räknas inte)
 • låta bli sötsaker på vardagar
 • vara återhållsam med sötsaker även på helger, men nåt gott får jag unna mig
 • motionera så mycket jag orkar och hinner

Än så länge har det gått bra. Och jag känner mig peppad att fortsätta. Den 23 januari skall icke stoppa mig!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja 24 januari, 2016 at 08:39

  Låter som bra löften tycker jag 🙂

 • Reply Åsa 24 januari, 2016 at 10:19

  Håller med! Mycket bra löften!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.