Helt apropå Tips

Artipelag

28 december, 2015

Jag har velat åka till Artipelag länge. Idag tog jag med mig familjen dit. Oväntat små protester.

Vi åt god men lite för dyr lunch och såg sedan den enda utställningen, Den monokroma symfonin. Både barnen och vi vuxna hade rätt kul. Olika färger på konstverk i olika rum. Svart, vitt, rött, blått… Sonen ifrågasatte hur en vit byrå, en röd oformlig klump och en gul liten kavaj kan vara konst. Allt kan vara konst! mässade jag. Och så tittade vi på en tavla föreställande en högaffel (fniss). Och sen en film som visade tre nakna damer som smorde in sig med färg och gjorde avtryck på vita dukar (dubbelt fniss).

Tyvärr var det bara en utställning på plats. Lite trist när man ändå får åka rätt långt för att komma dit. Tydligen brukar det vara fler sommartid. Då är det nog också trevligare att strosa runt i skärgårdsomgivningarna. Nu nöjde vi oss efter färgutställningen och svängde förbi Gustavsberg på hemvägen och köpte glas på Iittala outlet.

konst1

Stora fönster som släpper in vackert ljus.

konst3

Mycket på tema svart…

konst2

… och det här var nog min favorit.

konst4

Vita rummet. Vi härmas och posar lite.

konst6

Dottern betraktar konst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.