Helt apropå

Tips på norra Sardinien

9 juni, 2015

Jag fick en fråga om jag inte kunde tipsa om se- och görvärt på Sardinien, där vi varit på semestern de senaste åren. Absolut!

Vi harhängt på norra sidan av ön. Hyrt hus en vecka i Pitulongu utanför Olbia på nordöstra sidan och en vecka i en liten by mer nordväst, La Ciaccia. Nära till havet på båda ställena. Långgrunda stränder med vit sand och alldeles klart vatten. Paradis även kallat. Vi har hyrt bil och åkt till olika stränder, rekommenderas. Det finns hur många som helst och alla vi varit på har varit fina.

IMG_1682

Eftersom man inte kan ligga på stranden hela dagarna utan att bränna upp sig har vi gjort diverse utflykter också. Staden Olbia är ganska turistig men charmig att strosa runt i. Där köpte jag mina specialbeställda sandaler i en liten butik med egen verkstad.

2014-07-12 16.50.54-1

Senast vi var på ön blåste det ganska mycket och vissa dagar var det badförbud i havet. Så ett par gånger åkte vill till äventyrsbad istället. Ett helt ok alternativ till stranden! Vi var på Aquadream och Aquafantasy. Jag bjuder på den bild av min praktfulla häck när jag slungas ut ur en vattenattraktion kallad Avloppet. Min familj gråter av skratt när dom ser den. Kanske även ni?

IMG_1837

IMG_1946

Fast får man välja är såklart havet bäst!
IMG_1879Vi har också gjort utflykter till andra städer och sevärdheter. Sassari är en lite större stad, där det bland annat finns Zara och diverse andra mer eller mindre kända butiker. Vi hittade en sportaffär lite utanför stan där maken och sonen löpte amok. Något för alla alltså. Att tänka på, siesta förekommer, ibland är det stängt även i större städer.

Alghero är typisk turiststad. Vi var där ett par timmar, tittade på hamnen och gamla stan, drack kaffe och letade matställe. Jag befarar att vi till slut hamnade på McDonald´s…
IMG_1914

Castelsardo är en mysig hamnstad med ett fort högt uppe på en höjd som man kan ta sig upp till mellan slingrande gränder. Finns gott om restauranger och glassbarer. Det kostar en liten peng att gå in i fortet som också är museum. Värt, det är galen utsikt där uppe!

IMG_1997

 

Sen tycker jag det är givande att bara strosa runt i de stora matbutikerna och kolla på allt där. De är ju ett slags matbutik/Systembolag/klädaffär/möbel- och inrednings-alltiallo i ett och samma hus. Varning: det kan vara svårt att få matlagningsintresserad person, säg make, att någonsin vilja gå därifrån.

Ofta har vi upptäckt sevärdheter när vi varit ute och bilat. Man stannar till och kollar vingårdar, marknader och köper grönsaker och frukt utmed vägen. Jag tror inte man kan misslyckas med att ha det riktigt gott på Sardinien!

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Malin 9 juni, 2015 at 22:39

  Inte ens vi, som tillbringade en vecka i en ”förort” till Alghero misslyckades. Supernajs!

  • Reply Linda K 10 juni, 2015 at 07:49

   eller hur, bara man har havet 🙂

 • Reply Pernilla 9 juni, 2015 at 22:40

  Tack snälla du för fin-fina tips! Vattenland, sandaler och mataffärer blir det absolut! Trodde Olbia var mer en industristad, men den kan nog vara värd ett besök.

  • Reply Linda K 10 juni, 2015 at 07:48

   det finns en massa industri men en gammal del också, den är finfin. Hoppas ni får en skön resa, arrivederci!

 • Reply I will not keep calm and you can fuck off 10 juni, 2015 at 08:17

  Ser galet fint ut! Man får längt…

  • Reply Linda K 10 juni, 2015 at 09:09

   ja jisses. vi ska till en annan ö i år, tror den är minst lika fin 🙂

 • Reply Kirsi Saikkonen 18 juni, 2016 at 10:10

  Hej Linda, vi ska åka till Sardinien i september. Hur flyger ni dit ?

  • Reply Linda K 18 juni, 2016 at 10:18

   Hej! Med flygplan? ho ho, skämt å sido, med Norwegian, om det är flygbolag du undrar över. Det går med SAS också. Vi åker till Olbia och tar oss sen med bil runt. Hoppas ni får en härlig semester. vi ÄLSKAR ön 😀

 • Reply Nancy 6 juni, 2017 at 18:34

  Hej
  Finns vattenlandet nära Olbia?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.