Helt apropå

Pojkflicka kallas det visst

23 maj, 2015

Förra veckan gjorde jag ett försök som var dömt att misslyckas. Jag kom hem med skolavslutningskläder till Tilde. En ärmlös blus och lite puffiga byxor, vita med spets på. Tänkte att eftersom hon vägrar klänning och kjol kunde det här vara ett alternativ. Det kunde det förstås inte, hon ratade totalt.

I förmiddags tog jag med milt våld med henne till H&M och Åhlens så att hon själv kunde välja. För vi kan säga så här: dottern och jag må båda vara klädintresserade men vår smak kan gå rätt vitt isär. Samtidigt som jag vill uppmuntra henne att vara sig själv och gå sin egen väg oavsett vad alla andra gör och tycker (och tro mig det gör hon. Hon har ingen som helst önskan att se ut som de andra tjejerna i klassen, där rosa glitter, rosetter, klänning med tights är standard.) så vill jag inte att hon ska gå på skolavslutning i mysbrallor och t-shirt.

Efter en massa tjafs och hysteri kompromissade vi oss fram till ett par mörkblå shorts från pojkavdelningen och en vit top med en freaking leopard på.

En sak till. Hon vill klippa av sig håret också.

sommarkläder

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply hallin 23 maj, 2015 at 12:39

  Jag var likadan när jag var liten. Aldrig klänning. Jag har också en storebror och jag inbillar mig att det påverkar. Jag har ju två killar och de har aldrig brytt sig särskilt mycket. Nöjda liksom!

  • Reply Linda K 23 maj, 2015 at 18:11

   hon är cool om en swimingpool, jag är enbart mallig. men farao vad envis hon är! 😛

 • Reply Susanne 23 maj, 2015 at 12:54

  Det blev ju snyggt! Kul med dom som går sin egen väg.

 • Reply mickis 23 maj, 2015 at 13:50

  Min nästan 11 åring vägrar också konstant klänning och kjol…

  • Reply Linda K 23 maj, 2015 at 18:11

   ja vill man inte ska man såklart slippa 🙂

 • Reply Nilla Tankebubblor 23 maj, 2015 at 15:43

  Jättefint ju! Snygg leopard.
  (Hög igenkänning från mig också. Som hade självlockigt som liten
  och klippte det kort, pojkkort, när jag var fem år. Vägrade rosa gjorde jag med 🙂 )

  • Reply Linda K 23 maj, 2015 at 18:12

   helt rätt! jag tror hon skulle vara jättefin i kort. vi får se hur det blir… 🙂

 • Reply AboutAlice 24 maj, 2015 at 08:21

  Hon är min idol. Bra att du låter henne gå sin egna väg för det hade inte alla gjort tror jag… ( finner jag lite ledsamt)

  • Reply Linda K 24 maj, 2015 at 10:29

   instämmer till fullo.

 • Reply Jessica E 24 maj, 2015 at 20:21

  Min 8-åring är likadan, vägrar kjol och klänning. Hon gillar dock sitt långa hår men kan ibland överraska med att hos frisören slå till på en page. Hon ska gifta sig med sin kompis Sonja och absolut inte skaffa barn. Jag håller tummarna för att hon behåller sin vilja och md att gå sin egen väg!!

  Hon gillar de här byxdressarna/jumpsuitsen som finns mycket av nu…Inget för Tilde?

  • Reply Linda K 24 maj, 2015 at 20:27

   coola tjejer! så där resonerar tilde också. ibland ska hon ingå äktenskap med en kille, ibland en tjej. byxdress förekommer, ibland hiss ibland diss… 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.