Style by LindaK

Lack nej tack

6 oktober, 2016

Aldrig säga aldrig, det vet vi ju vid det här laget när vi är 44 och ett halvt och har blivit visa av erfarenhet. Men jag tror att jag är rätt säker på att jag inte kommer att hoppa på höstens lacktrend. Den känns nästan ute innan den har blivit inne. Tänk vad man kommer att kräkas på den där lackkjolen eller ännu värre lackbrallorna redan till våren? Möööjligen ett par lackskor, men jag är inte överdrivet sugen på det heller.

Det kan vara så att det en kollega sa för ett par år sedan till mig har satt sina spår. ”Du är allt en riktig lack- och lädertjej!” Kommer ni ihåg att Marni i sitt samarbete med H&M hade en blåsvart jacka i ull och lack? Den köpte jag begagnat, men kände mig aldrig helt bekväm med. Men kollegan hann snappa upp den, för jag tror det är det enda lackplagg jag någonsin burit. Jag gillade inte alls den beskrivningen. Lack- och lädertjej? Det låter ganska kinky i mina öron. Sålde jackan vidare och har sedan dess inte tittat åt lack i någon större omfattning.

Återstår att se om jag kommer krypande med ett lackat plagg och skammens röda kinder om ett tag eller om jag står rakryggat på barriärerna med detta inlägg.

Och ja, rubriken är rätt hemsk den också.

lack

Så nära lack jag kommit så far.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Sara 6 oktober, 2016 at 10:29

    Blir inget lack här heller. Jag gillar bekväma kläder som har lite längre hållbarhet. Det där lät ju oerhört tråkigt men vad jag menar är hållbarhet i min garderob. När man är 40+ vet man liksom vad man gillar och vilka trender man blir glad att se igen (man har ju hunnit vara med om några cykler nu). Lack och läder har aldrig varit min grej alls. Har aldrig ägt en skinnjacka och har inga planer på att köpa en. Jag kanske skulle kunna köpa en lackkjol nu och använda den typ tre ggr men det känns ärligt talar inte som ett hållbart konsumerande.

    • Reply Linda K 6 oktober, 2016 at 11:03

      håller med. jag har blivit bättre på att tänka efter ett varv. Vad kommer jag verkligen att använda och vad tenderar att bli hängande. sen gör jag fortfarande misstag ibland, men man kan ju sälja vidare. skinnbrallor och skinnkjol älskar jag, känns mer diskret än lack och är galet bekvämt. har även skaffat skinnjacka på gamla dar, trodde jag inte skulle ske. det gäller att kombinera den rätt så att det inte blir raggarbrud av det hela 😀

      • Reply sara 12 oktober, 2016 at 13:45

        Och nu insåg jag att jag ju slog till på ett lackloafers i somras . Som jag inte använt särskilt mycket eftersom jag får skoskav för lack tenderar ju att vara lite hårdare än skinn.
        Men annars tror jag mer på lack på skor och väskor än kläder. Betydligt mer klassiskt. Och läderkläder är snygga på andra! Bara inte min grej och det är väl det man ska inse.

        • Reply Linda K 12 oktober, 2016 at 20:41

          ah du ser, man har lite lack där man minst anar det. håller med, skor och väska gör sig bättre. fast väska tror jag jag skulle tröttna på… och visst är det så, en del plagg ser jättebra ut på vissa men funkar inte alls för en själv.

  • Reply Mis(s)match 6 oktober, 2016 at 16:15

    Yap, inga lackbyxor eller lackkjol för min del, men just precis den marnijackan har jag på mig idag med jeans och en blåprickig sidenblus. Älskar den fortfarande liksom mina herriga lackloafers .

    • Reply Linda K 6 oktober, 2016 at 16:36

      jackan är så fin på många andra, därför jag ville ha den. men den funkade inte på mig tyvärr. minns att du var fab i den 🙂

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.