Djupa tankar

Tankar om rumpans storlek. Och folks hjärnors.

24 augusti, 2022

Hej hopp! Vet inte om det är några kvar här eller hur jag ska göra med bloggen framöver. Men jag fick en impuls att skriva om en grej.

På vägen till jobbet lyssnade jag på en podd från P1 Dokumentär (låter det som gammaldags lyssning? Nå, jag är 50 så jag är tillåten) om rumpförstoring. Svenska tjejer som åker till Turkiet på shopping- och upplevelsesemester och inbakat i det är en plastikoperation. Bröst, mage, vaginaltightning (WTF!) och rumpförstoring. Brazilian butt lift. Man suger alltså ut fett från mage och höfter och stoppar in det i baken. Enligt podden en av de mest riskfyllda skönhetsoperationerna. En svenska dog i sviterna av en sådan operation.

För det första KAN JAG INTE FÖRSTÅ att man beger sig iväg utomlands på en nöjesresa för att genomgå en stor operation. Av läkare som man inte haft någon som helst kontakt med i förväg. All kontakt går via en nöjesförmedlare. Vad har man för garantier/försäkringar/ rättigheter?

För det andra excuse me STÖRRE rumpa? Här inser jag att jag nog inte är målgruppen, att detta är förbi mig. Ty jag kämpar åt rakt motsatt håll, att åtminstone bibehålla och för guds skull inte få en större bakdel.

Jag har inte hunnit lyssna klart på podden, men kan rekommendera. Alltså P1 Dokumentär: Operationsresorna – Rumpförstoring i Turkiet. Finns där poddar finns.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Cecilia 24 augusti, 2022 at 18:42

  Begriper inget men är ju också 45+. Hörde om en ung kvinna som hade gjort ett butt lift men det misslyckades och nu ser det ut som hon har blöja. Varför gör man sådana här galna saker?

  • Reply Linda K 25 augusti, 2022 at 09:04

   galenskap. och när dom är i 20-årsåldern också, whyyyyy?

 • Reply Christopher 25 augusti, 2022 at 09:07

  Välkommen tillbaka, hoppas du fortsätter här.

  Hörde samma dokumentär. Helt ofattbart. Vad som driver dessa tjejer förstår jag inte. Men en åkare jag jobbade åt en gång i tiden åkte till Turkiet för att operera bort sin kol. Han kom heller aldrig hem.

  • Reply Linda K 25 augusti, 2022 at 11:16

   urrr, så galet att dra utomlands för operation…

   tack, ja jag fick visst lite nykick nu så jag håller i ett tag till 😀

 • Reply Tina 25 augusti, 2022 at 12:17

  Antar att formen på den förstorade rumpan är viktig – mer hög därbak än bred på sidorna liksom… Själv skulle jag aldrig ge mig vi in i ett sånt projekt! Och särskilt inte utomlands!

  • Reply Linda K 25 augusti, 2022 at 12:48

   så främmande för mig att vilja ändra på sin kropp med operationer. ok om man har ont av för stora bröst eller liknande, men att vara 20 + och gå loss på plastik… hoppas innerligt att mina barn aldrig får för sig något sådant.

 • Reply Marianne 27 augusti, 2022 at 10:29

  Kul att du är tillbaka!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.