Old-ish but stylish

20 januari

20 januari, 2022

Nja, jag vill inte vara en gnällis, men. Vad är det med, i det här fallet, män? Att i köket inte kunna slutföra. Tar jag fram något ser jag till att ställa tillbaka när jag är klar. Om jag lagar något städar jag rent efter mig. Jag lämnar inte grejer ”till senare”. Och se där skiljer vi oss åt, min man och jag. Ser ni glasburken? Det har varit räkor i den. Vi åt pasta, pesto och räkor till middag tidigare i veckan. Det blev över så han åt resten av räkorna till lunch igår. Och den förbannade glasburken står fortfarande framme på diskbänken. Jag stör mig på sånt. Det har jag sagt till honom miljoner gånger (hallå, vi har varit gifta nästan 20 år) men det verkar inte gå in. Jag tror inte ens att han ser burkjäveln. Jag kommer INTE att ta bort den. Förut slutade det med att jag blev galen och tog hand om hans skräp. Men inte längre. Det får stå, ibland dagar. Jag kan droppa en syrlig kommentar, men burken står där den står. Tror ni att den överlever helgen?

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Agnetha 21 januari, 2022 at 07:30

  Det beror på… Läser han din blogg? 😀 men känner igen det där och fattar inte heller. Nästan klart är inte klart.

  • Reply Linda K 21 januari, 2022 at 18:10

   nix han läser inte. kan avslöja att han har flyttat burken till källartrappan, och därifrån flyttade jag den till glassamlingen i källaren. suck…

 • Reply Sara 21 januari, 2022 at 08:56

  När min man plockat undan efter middagen får jag alltid efterstäda. Det står alltid ett glas kvar någonstans eller så är inte spisen avtorkad. Det är liksom svårt att vänta på att han ska göra det ”sen” vilket annars också är ett vanligt svar här hemma för han tycker ju att han är klar. Han ser liksom inte det han missar. Ibland drömmer jag om att bo själv och alltid ha det välstädat.

  • Reply Linda K 21 januari, 2022 at 18:12

   ha ha ha, samma här! ensam med allt i ordning. fast kanske lite ensamt också? tänk om man rent av skulle börja sakna oreda?

 • Reply matt rand 21 januari, 2022 at 09:27

  I’m really messy and leave all the stuff out a day later after cooking.

  My mother would keep her house so clean and you couldn’t even leave a coffee cup out

  • Reply Linda K 21 januari, 2022 at 18:12

   so we´re different 🙂

 • Reply Katarina 21 januari, 2022 at 18:30

  Gah! Min man lät batterier fr värmeljuset ligga vid entré dörren i mars förra året. Irriterade mig sjukt mkt. Ett halvår senare inför barnens födelsedag med gäster och allt sa svärfar ”de här kan ju inte ligga här, det är ju farligt” och skulle flytta på dem, jag sa ”det får du inte, maken har lagt dem där, han får också ta bort dem. På kvällen var de borta… ibland längtar jag tillbaka till innan gemensam bostad när var sak var på sin plats…

  • Reply Linda K 21 januari, 2022 at 19:33

   igenkänningsfaktor 100!

 • Reply Kristina Nilsson 22 januari, 2022 at 09:21

  Intressant, jag har haft samma diskussion med ett par av mina kompisar och det verkar vara ett återkommande problem. Jag följer burken med intresse, vi kanske kan betta hur länge den får stå där😜

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.