Nytt

The kimono

11 juli, 2021

Efter Stenshuvud var vi I BEHOV av fika, så vi svängde förbi Svabeholm där det fanns fika, blomsterträdgård och diverse små butiker. Efter stillat kaffesug kollade vi runt och bland annat i en vintagebutik med plagg. Lite undangömt på en vägg hängde något som jag googlat och ebay:at i evinnerliga tider men aldrig slagit till på på grund av osäkerhet vad gäller storlek och kvalitet. Japanska sidenkimonos. Handsydda och helt utsökta. Fodrade med siden. Importerade från Japan. I mint condition.

Jag provade mig igenom de som fanns, diskuterandes med kvinnan i butiken. Alla var fina, men den här var finast. Och så klart med pris därefter. Gillade en annan också, men den var mycket stelare i sidenet. Hon berättade att dessa var jättepoppis och gick åt som bara den för några år sedan, men att hon nu hängt dem högt och lite avsides för att inte kladdiga barnfingrar skulle komma åt dem. Vi enades om följande användningsområden:

 • till linne och jeans
 • med enkel LBD under
 • som morgonrock
 • till bröllop
 • och allt där emellan

Jag behövde gå ut och fundera en stund, men såklart hade jag redan bestämt mig. Oj oj, sommarens ”fynd”.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply hedgehogsara 11 juli, 2021 at 21:04

  Fantastisk!

 • Reply Marianne 12 juli, 2021 at 06:44

  Så snygg

 • Reply Cristina 12 juli, 2021 at 12:35

  Fantastisk! Förresten, vad heter butiken? 🙂

  • Reply Linda K 12 juli, 2021 at 16:44

   Hm… Vintage någonting!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.