Helt apropå

Jag väljer…

2 januari, 2021

Är min dotter den enda som är besatt av koreanska popartister? Nej, tänkte väl. Är hon ensam om att sprida ordet om dessa artister? Näpperligen. Mitt barn tvingar mig att lära mig namnet på alla medlemmar i BTS (dom är sju stycken). Både artistnamn (det klarar jag) och deras riktiga namn (det klarar jag inte). Vi tittar på videos när de sjunger, när de pratar knackig engelska, när de shoppar, blir intervjuade, och så vidare och så vidare. Tills jag blir galen och skriker rakt ut.

Man måste välja sin favorit i bandet. Sin själsfrände. Jag har valt (för min dotters skull, god damn it, jag är inte en snusktant) … håll i er… Rap Monster! Varför? För att a) det är ett knäppt namn b) han har ofta glasögon, tycker jag är coolt, och c) han är väl den som ser minst ut som en barnunge trots att han ser ut som en barnunge.

Rap-monstret.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sara 3 januari, 2021 at 15:17

  Jag tror att min dotter är lite för liten för K-pop. Men om hon också blir en anhängare om några år tänker jag tillfullo utnyttja ställning som Koreaexpert. Efter att ha haft koreanska kollegor i nio år, haft en koreansk chef och varit arbetsledande till koreaner och dessutom haft koreanska kollegor här i Sverige är jag en fena på att uttala koreanska namn. Efternamn är förstås lättare än förnamn eftersom de nästan alla heter Kim, Lee eller Park.

  • Reply Linda K 3 januari, 2021 at 20:27

   bra utgångsläge där! hoppas dottern blir ett äkta fan 😀

 • Reply E 8 januari, 2021 at 19:04

  HAHAHAHAHA!!! Hög igenkänning.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.