Djupa tankar

Snart kommer tårarna

23 december, 2020

Nu är det väl någon slags uppdämd inför-jul-trötthet som infunnit sig. Igår efter min massage var jag gråtfärdig. Dels för att det inte var min ”vanliga” massör som gör allting perfekt med dämpad belysning, stillsam låg musik i bakgrunden, bestämda och mjuka händer samtidigt, och som alltid rufsar lite i mitt hår som avslutning. Istället var det en annan massör. Inget fel på hen men det var helt ljust i rummet, ganska hög och märklig musik, inte jättesköna händer, och hen ställde menlösa frågor till mig under massagen. Jag vill bara slappna av och försvinna bort under dom där 50 minutrarna. Inte chitchatta. Dels för att hon också resonerade en massa kring min onda rygg och höft. Det är jobbigt nog som det är med den saken, jag behöver inte fler råd och teorier. Jag pendlar mellan att tänka att det nog bara är något som kan tränas bort och att det är något betydligt värre som jag inte ens orkar skriva. Gick därifrån helt slut.

Kollade dagens avsnitt av adventskalendern. Började gråta när Mira och Rakel möttes i det svarta hålet. Säg att ni också gjorde det?

Gick ett ärende till mitt lilla centrum på lunchen för att införskaffa det sista inför jul. Lyssnade på Säker stil-podden och Emilia som berättade om sin svärmors bortgång. Ja men då är det ju bara att börja blinka tårar igen.

Nu fattas det bara att jag börjar gråta hos min frisör ikväll. För att frisyren blir fin. Eller ful. Då har jag helt tappat det!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Nilla Tankebubblor 23 december, 2020 at 14:47

  Låt dem komma! 😉 tårarna. Helt normalt att känna så, speciellt just nu dagarna innan jul. Det är denna tiden och detta året och denna åldern… Och visst är julkalendern den bästa?! Ha en riktigt skön och avkopplande jul! Hälsningar från en annan gråtmild 48-åring. (som gillar din blogg, men inte ofta tar sig tid att kommentera).

  • Reply Linda K 23 december, 2020 at 17:42

   tack, vad fint skrivet. ja det får komma. god jul! 🙂

   • Reply Nilla Tankebubblor 25 december, 2020 at 13:07

    Dagen efter, på julafton, kom tårarna för mig…. Flera fina tillfällen i sista avsnittet. När Mira kramar om gamla Sören! Som sagt; bästa julkalendern!
    Fortsatt God Jul.

    • Reply Linda K 25 december, 2020 at 21:00

     ja sista kalenderavsnittet var ju så fint att tårarna rann. håller med, bästa kalendern! god fortsättning till dig också 🙂

 • Reply E 23 december, 2020 at 20:11

  Åh! Mina tårar har också varit på väg idag och exakt i samma julkalendersögonblick så kom de.

  • Reply Linda K 23 december, 2020 at 20:25

   det är väl nåt extra gråtbenäget det här konstiga året i kombination med jul. visst var det fint när dom mötte händer!? :*)

 • Reply Anki 23 december, 2020 at 21:52

  Samma här. Har varit gråtmild senare tid. Tror att det är detta konstiga 2020 som spökar.Har en gammal
  mor på ett äldreboende. Har tackat varje dag som gått för att hon fortfarande har hälsan.

  Styrkekramar till oss alla detta konstiga år.

  • Reply Linda K 23 december, 2020 at 22:18

   ja, alla kära man inte får krama och vara nära. kramar till alla <3

 • Reply Söndag / Julen / Mirakel – Tankebubblor 30 januari, 2022 at 15:51

  […] det den där varma och positiva gråten” säger upphovsmannen Arrhenius. och visst kom det tårar på […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.