Djupa tankar Nytt Style by LindaK

Tiden är mogen för ett stopp

20 november, 2020

Jag tänker att nya tider är på g. Vad gäller shopping. Min klädkammare saknar verkligen INGENTING. Allt jag behöver finns där. Kläder. Skor (dom är inte i klädkammaren dock). Väskor (inte dom heller). Smycken (vissa där, vissa på andra ställen). Det kan dyka upp nya jeansmodeller, coola kavajer, fina klänningar, etc. Men inget jag BEHÖVER. Alltså läge för ett köpstopp. Jag tänker att det drar igång redan nu. Varför vänta till 2021 liksom?

För att det inte ska bli helt pestigt tänker jag tillåta mig att fynda second hand. Om det är något jag verkligen verkligen verkligen behöver. Inget villhöver dock. Sätter inget slutdatum. Siktar inte på ett år, men så länge det går och därmed förhoppningsvis en förändring i shoppingbeteende.

Passar på att visa ett bra fynd. Second hand. Men typ nytt. Det här känns ju lite fint att bli informerad om:

Du har sparat ca 2330 litervatten och 18 kg CO2 från att handla dina varor second hand.

Jag gillar Flattereds tofflor. Mina nuvarande börjar bli skabbiga. Har spanat på olika modeller. Dom kostar runt 1200 kronor. Slirade in på Sellpy. Hittade dessa för 340 kronor. Svart skinn. Luddigt härligt inuti. Damigt eleganta. Haffade. Fyndigt!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anki 21 november, 2020 at 12:31

  Klokt! Samma här, massor med kläder och skor i garderoben, en del med prislappen fortfarande på plats.
  Dags att dessa ska få se dagens ljus. Tänker ha köpstopp för lååång tid framöver.

  PS Varför kan inte svenska folket ta ett krafttag mot coronan, istället för att leta kryphål här och där.
  Det är riktigt eländigt!

 • Reply Mis(s)match 22 november, 2020 at 13:41

  Klokt med ett stopp precis innan black friday och hela den här cyberean! Jag har kört i omgångar nu, men funderar över att begränsa även secondhand när jag kör köpstopp. Jag har blivit rätt så duktig på att hitta secondhandfynd, vilket innebär att garderoben inte blivit luftigare trots försäljning av utrensade plagg. Hur många vintagekappor, typexempel i mitt fall, anses det ok att ha?

  • Reply Linda K 22 november, 2020 at 17:25

   jag börjar med att second hand är ok, men bara om jag behöver det. inte bara för att. så får vi se hur det går.

   När man har så många att man inte hinner använda dem eller glömmer bort att man har dem, då är det kanske lite väl många? 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.