Helt apropå Nytt

Upp- och nerköp

16 september, 2020

Uppköpet först! Jag är, som eventuellt bekant, ett stort fan av kalendrar, anteckningsböcker, almanackor, och allt i den vägen. Väldigt analog av mig. Fick syn på Paper Republic på Instagram, kollade närmare och blev förälskad. En beställning är på väg hem till mig som innefattar både almancka, anteckningsbok och diverse fack (iii). Otroligt trevligt bemötande, personliga mail om hur min beställning ligger till. När jag kompletteringsköpte en sak fick jag ett mail om att dom slagit ihop mina beställningar för att spara frakt och så fick jag fraktbeloppet återbetalt för den andra beställningen. För den som är sugen finns det ett 25-procentserbjudande nu. Plus 20 procent på ”refill”. Snacka uppköp. Ser SÅ fram emot leverans.

Nerköpet då. Jag kunde inte hålla mig och tänkte att jag måste åtminstone ta hem Blankens-stövlarna på prov. Gjorde så, och köpte dem på ahlens.se (fraktfritt, man får vara smart). Fick hem stövlarna igår. Och dom ÄR verkligen drömmiga. Formidabel läderdoft när jag packade upp dem. Mjuka och sköna. Jag var redan från början lite fundersam på den smala lilla klacken. Fick klart för mig att detta inte är ett par utomhusstövlar, åtminstone inte när höstrusket snart drar in. Förutom klacken känns de som alldeles för fina för att stövla ute med. Men strunt i det då, sånt kan man kanske leva med. Vad jag inte kan strunta i är att jag upptäckte att sulan/skinnet invändigt hade en stor reva, och att den sulan inte heller kändes ordentligt limmad. Lika med kommer att lossna och slira omkring rätt snart. Jag kontaktade Blankens och fick bara ett kort svar att jag skulle reklamera. Samt en uppmaning att snabbt beställa ett nytt par innan de tar slut. Men se det är jag inte alls säker på att jag tänker göra. Fick en dålig känsla. Så dyra stövlar ska vara perfekta. Det var tyvärr inte dessa.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sara 16 september, 2020 at 15:28

  Alltså, jag har klämt lite på Blankensskor men tyckt att de inte riktigt känns så välgjorda som man vill att de ska göra till det priset. Det är lite synd för jag gillar konceptet. Men reklamationer tar man väl alltid med återförsäljaren? Sedan kan förstås tillverkaren vara trevligare om man ändå kontaktar dem. I det läget är det liksom alltid rätt att göra en pudel och säga att man genast ska kolla upp vad som gått snett och försäkra att man ska göra sitt bästa för att det aldrig ska ske igen.
  Visst är den där stövelmodellen populär i år? Jag är ganska säker på att jag sett något väldigt likt med bredare klack. Kanske inte riktigt lika snygg men mer användbart?

  • Reply Linda K 16 september, 2020 at 19:13

   nej när det kostar ska det banne mig vara top notch. jag kan ju ha fått ett måndagsexemplar i och för sig. Ja visst men jag tog ändå en kontakt i chatten med blankens eftersom stövlarna skickas direkt från dem och precis som du skriver förväntade jag mig nog ett lite trevligare och mer personligt bemötande, som man väl gör när det är ett mindre märke. jag försöker nu tänka klokt att denna modell är snygg men inte så användbar för mig.

 • Reply Mis(s)match 16 september, 2020 at 17:32

  Synd, men helt rätt.
  Jag själv har redan kommit fram till att stilettklackar inte funkar. Kan tipsa om ett liknande par från Massimo Dutti med lite bredare klack som jag inte köpt (än). Tycker att Massimo’s över lag håller bra!

  • Reply Linda K 16 september, 2020 at 19:08

   jag har ju faktiskt stilettboots i lack, får nog nöja mig med det. men fina var dom…

 • Reply Christopher 16 september, 2020 at 18:14

  Västgötaklimax att först berusad av läderdoft och sedan hitta fel. Men du gör rätt, skicka tillbaka! Dyra stövlar ska vara perfekta.

 • Reply AnnaP 18 september, 2020 at 16:04

  Håller med – dags för retur! Köpte själv ett par The La Brea höga, men upptäckte att de hade plastklack. Jag var nöjd med skon i övrigt och lät klacka om den hos min duktige skomakare. Mejlade också Blankens om detta, som tog emot det som en vanlig synpunkt med möjlighet till produktutveckling. Trist ändå på dyra skor att börja med en omklackning!

  • Reply Linda K 18 september, 2020 at 17:49

   ja man vill ju att det ska vara pur njutning och glädje med nya skor som kostar en del. jag fick likson en dålig känsla med dessa, även om de är superfina och sköna. Hade priset varit 1500 kronor lägre hade det inte varit en sån big deal men nu blev jag osugen 🙁

   Och platsklack, varför? märkligt!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.