Inspiration

Projekt stråväska

17 maj, 2020

Jag tänkte ju härma Rodebjers stråväska. Projektet är igång. Jag plockade ner befintlig stråväska från vinden. Själva väskan är i fint skick. Handtagen är också helt ok, men fästena ser för täskiga ut. Ditsydda med vit tråd, missfärgade och rostiga.

Har nu sprättat bort handtagen. Jag spar de flätade remmarna, kanske kan användas till något annat i framtiden. Men tanken är ju att det ska vara sjalar som remmar. Behöver hitta ett par passande sådana. Funderade på om man skulle ha olika sjalar på varsin sida, men kom fram till att det nog ser stökigt ut. Man skulle kunna ta en stor befintlig sjal, dela på den och göra två handtag. Eller hitta två likadana billiga i butik. Huvudsaken är det blir ett fint mönster och fina färger. Får klura på det.

Jag har beställt hem läderrem från Panduro som ska sys fast på sidorna så att det finns något att knyta sjalarna i. Hur jag ska lyckas sy fast bitarna återstår att se. Funkar väl inte med vanlig symaskin? Kanske får gå till skomakaren och instuera.

Riktigt ljust och fint ska det vara!

Jaha, så långt har jag alltså kommit. Fortsättning följer när läder och sjal är komna.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Cecilia 17 maj, 2020 at 13:32

  Det kan gå att sy i med vanlig maskin men du behöver byta nål. Stoff o stil har oxå snygga läderremmar.

  • Reply Linda K 17 maj, 2020 at 19:34

   funderar på om min maskin är stark nog…

 • Reply Mis(s)match 17 maj, 2020 at 16:39

  Borde funka med lädernål (skärande nål), fingerborg och metalltråd eller extra stark polyestertråd

  • Reply Linda K 17 maj, 2020 at 19:35

   vill ha så rak söm som möjligt, tror det blir orakt för hand.

 • Reply Lohe 18 maj, 2020 at 14:45

  Jag tror skomakaren bara tycker att det är trevligt om du bokar tid och ställer dig bredvid symaskinen 😀 Folk brukar gilla när folk engagerar sig i deras arbete!

  • Reply Linda K 18 maj, 2020 at 20:27

   det är nog så det får bli, oavsett vad skomakaren tycker 🙂

 • Reply Lohe 18 maj, 2020 at 14:47

  Det slog mig för övrigt att jag sydde lite i läder tillsammans med farmor när jag var liten och då först gjorde hål för hand med en syl, hammare och lagom hårt underlag (linjal, snygga raka sömmar!) och sedan pressade igenom vanlig nål. Om du inte vill slänga käft med skomakare, alltså.

  • Reply Linda K 18 maj, 2020 at 20:28

   hm, undrar om det skulle bli så rakt för mig? Jag tror jag slänger käft!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.