Djupa tankar

Lång kort smal rund

17 februari, 2020

Jag får titt som tätt höra Ja du kan ju ha såna där vida brallor du som är lång och smal. Eller andra plagg som tydligen bara funkar för långa människor.

Är det verkligen så? Jag fattar inte. Jag är några centimeter över medellängden för kvinnor i Sverige (167,7) men sannerligen ingen flaggstång. Känner mig normalviktig snarare än smal.

Är man kortare har man lämpligen kortare benlängd på brallorna men vida kan dom väl vara för det? Sen kanske man föredrar något annat på grund av tycke och smak, kroppsform eller vad det nu kan vara. Eller, tänker jag tokigt?

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jenny 17 februari, 2020 at 15:11

  Är 158 (dvs tax) och älskar vida byxor, helst utsvängda. Problemet är oftast att de är sydda för en längre kropp så passformen kan bli dålig. Men den som letar skall finna!

  • Reply Linda K 17 februari, 2020 at 19:28

   vad knäppt, brallorna borde ju anpassas efter storlek/längd. Jag hoppas du finner!

 • Reply Lisa 17 februari, 2020 at 19:20

  Har alltid trott att du var längre?! Fick en chock nu känner jag, haha! Själv är jag 186 cm, dvs flaggstång och älskar vida byxor men hittar aldrig tillräckligt långa.

  • Reply Linda K 17 februari, 2020 at 19:30

   173 närmare bestämt 🙂 skulle inte säga nej till ett par cm till, men är också nöjd som det är. behöver snarare lägga upp brallor, jag!

 • Reply Marie 18 februari, 2020 at 07:33

  Jag är något kortare än du, men upplever nog att du har avservärt längre ben? Min yngsta dotter är 174 cm och därmed 12 cm längre än sin stora syster. Men, när de sitter ner så är de lika långa. Det gör mycket på det kroppsliga intrycket och många uppfattar nog att hon är ännu längre än vad hon är.

  • Reply Linda K 18 februari, 2020 at 07:39

   Sant, sånt spelar ju in såklart. ja jag har kanske långa ben. men brallor borde ÄNDÅ vara anpassade till alla möjliga längder, eller hur? 🙂

   • Reply Marie 18 februari, 2020 at 16:18

    Det skriver jag under på alla dagar. Kostymbyxor för herrar finns ju i olika längder. Jag får oftast lägga upp och olika mycket beroende på fabrikat. Värst är svenska Mayla där jag nog får kapa en 15 cm.

 • Reply Mis(s)match 18 februari, 2020 at 17:33

  Trodde att de flesta byxor kan kortas in, det är svårare att göra dem längre…
  Handlar det inte väldigt mycket om stylingen också? Lite klack och spetsig tå på skor gör benen längre även på korta människor…
  Jag får oftast höra att jag passar i allt. Inget är mindre sant! Jag har lärt mig genom att prova både billigt och dyrt. Sedan är det sällan bra att prova vida byxor i affären till vinterkängor eller sneakers är min erfarenhet. Vida byxor kräver (oftast) sina skor…

  • Reply Linda K 18 februari, 2020 at 21:00

   man ska såklart trivas med det man har på sig, annars ser det väl oftast inget vidare ut!

 • Reply Mis(s)match 18 februari, 2020 at 17:42

  Kolla in fina Linda från ’garderobenmin’ Hon är inte världens längsta (25 cm kortare än jag kanske), men hon lyckas konvertera alla culottes till långbyxor på ett supersnyggt sätt!

  https://www.instagram.com/garderobenmin/

  • Reply Linda K 18 februari, 2020 at 21:01

   ja Linda är finfin!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.