Style by LindaK

Klädinventering pågår

3 februari, 2020

Jag har påbörjat en klädinventering. Av min klädkammare. Det sker inte i en handvändning ska jag be att få tala om. Det finns en del att bocka av. Jag går igenom plagg för plagg, när jag köpte det (tack Flickr för dagens outfit!), om jag köpte det nytt eller begagnat, och hur många gånger jag använt det (över 10 gånger = många). Noterar följande:

 • jag har många plagg, fler än jag önskar
 • jag kommer efter inventeringen ha lättare att sortera ut det som inte används
 • jag har många plagg som hängt med länge och som jag regelbundet använder – bra!
 • det blir tydligt vilka plagg som är mina favoriter. Plagg jag gillar men sällan/inte använder, ska dom verkligen hänga kvar?
 • jag får bra överblick över sommar- respektive vinterplagg
 • jag kommer att kunna krympa klädbeståndet, tillika inköp

Jag återkommer med statusrapporter!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tove 3 februari, 2020 at 13:25

  Ser fram emot rapport och slutsatser! Är sugen på att göra något liknande själv…

  • Reply Linda K 3 februari, 2020 at 13:45

   jag är inte klar men har redan fått en skrämmande aha-upplevelse om hur många par byxor, tröjor, blusar, etc jag har. spännande och läskigt!

 • Reply Åsa 3 februari, 2020 at 22:26

  Jag är också sugen! Ska bara orka. Och våga inse att jag har åldrats en del och inte längre känner mig ok med vissa plagg. Våga rensa…!

 • Reply hedgehogsara 4 februari, 2020 at 06:51

  Jag har gjort två stora rensningar det senaste halvåret – mest pga måste inför flytten. Jag har rensat ut allt jag inte använt sen vi flyttade från huset, allt som hängt längre än två månader med prislappen kvar, allt som osv osv. Två sopsäckar till återbruket, fem Ikeakassar med fina kläder, skor och väskor som jag tagit till jobbet och hängt upp för alla kollegor att plocka av – så roligt att se kläder användas igen – mitt kontor har periodvis varit som en gratis second hand – andra har också hängt dit kläder. Superkul 🙂 Och så skönt när man bara har kläder som man faktiskt använder – ibland är det ju så fullt att kläderna hänger av sig själva fast de ramlat av sin galge – och då ser man ju inte ens vad man har 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.