Djupa tankar

Måne schmåne

10 januari, 2020

Månen var fin utanför fönstret innan jag gick hem från jobbet. Alldeles gulvit mot mörkblå himmel.

Jag betvivlar inte att fullmånen påverkar folk på olika sätt, men konstaterar att jag tack och lov inte påverkas alls. Har sovit som en stock de senaste nätterna, från att jag, snudd på, lägger huvudet på kudden på kvällen tills att klockan piper på morgonen. Eller är det första jobbveckan som tagit knäcken på mig? Den har inte varit alltför mödosam…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sara 10 januari, 2020 at 18:29

  Mig veterligen finns det ingen vetenskaplig anledning till att man ska sova dåligt vid fullmåne men kan ändå konstatera att de två senaste nätterna har det varit rena folkvandringen här hemma på nätterna. Alla har bytt sovplatser och jag har legat vaken eller blivit väckt massa gånger. Men det är förstås en ren slump till motsatsen bevisats.

  • Reply Linda K 10 januari, 2020 at 18:31

   det finns ju personer som menar att det ALLTID sover dåligt vid fullmåne. jag har aldrig märkt av det. Men vem vet hur månen opererar!?

 • Reply hedgehogsara 11 januari, 2020 at 11:12

  Lite spännande är ju att det faktiskt forskats på detta och det är bevisligen sant att många har svårt att sova under fullmåne. Forskningen visade också att sömnens kvalitet försämrades – sen vad det beror på – det är fortfarande ett mysterium 🙂
  Jag sover superdåligt precis innan fullmåne – utan undantag. Vaknar ofta, drömmer konstigt och vaknar ofta vid tretiden, och kan inte somna om. Önskar jag var lite mindre känslig 🙂

  • Reply Linda K 11 januari, 2020 at 17:56

   jag är helt tillfreds med min ”okänslighet”, verkar jobbigt att få nattsömnen störd. kram!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.