Djupa tankar

Liten väska – liten modell

6 december, 2019

Jag har en teori. Angående väskor och hur de marknadsförs som större än vad de är. Man ser en väska som man gillar på nätet. Ofta är det en modell som håller i väskan så att man ska få känslan av storleken på den (väskan, inte modellen). Mått (på väskan) brukar också finnas.

På sistone har jag börjat fundera över hur stora, eller ska jag säga små, dessa modeller är. De ser ut att hålla i en ganska stadig bit väska. Måtten antyder att väskan ändå inte är SÅ stor. Man funderar. Man kanske klipper till en väska i papper efter måtten för att komma sanningen närmare (inte? okej, jag är nördig). Och det går inte ihop. Modellen håller i en Ikea-kasse, måtten på min pappersvariant är den av en mindre clutch.

Låt mig illustrera med ett exempel. Den här väskan från Arket ser ju stor och härlig ut, så säg?

Vi får veta att measurements 35 cm x 21 cm x 10 cm. Känns fortfarande som en maffig pjäs. Det går i en massa grejs. Men för inte så länge sedan trillade jag förbi Arkets butik och fick syn på just denna väska. Önskar att jag hade fotat den, för den är PYTTELITEN! Alltså som en större börs. Hur går detta ihop? Är det ett barn som håller i väskan? Tänk om jag klickar hem en stor väska och får hem en…plånbok?

Ah dessa mysterier.

OBS. Det är inte väskan på bilden som jag blivit besatt av. Den heter något annat i verkligheten.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nettan 6 december, 2019 at 17:02

  Så sant som du skriver! Det är anledningen till att jag slutat klicka hem väskor på nätet, då jag har gjort några misslyckade köp pga storleken.

 • Reply Lina 8 december, 2019 at 16:01

  Just Arketväskan finns ju i två storlekar, så jag hoppas att den du såg IRL var den mindre. Men väskstorlek är inte helt lätt…

  • Reply Linda K 8 december, 2019 at 18:39

   Ha ha ha, är det sant? ja då måste det ju ha varit den lilla jag såg. Döm om min förvåning 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.