Djupa tankar

Välkommen in. Inte?

28 november, 2019

Härom dagen gick jag förbi Totemes butik på Biblioteksgatan. Kikade in medan jag just: gick förbi. Jag skulle inte våga gå in. Jag gillar Totemes plagg. Men. Det ser så kalt ut där inne. Inte så välkomnande. Enstaka plagg hänger på ställningar. Smala snygga unga kvinnor som, antar jag, jobbar där skymtar. Inte direkt några andra kunder heller vad jag kanse. Det är ju en övervåning också. Förväntas man gå upp för spiraltrappan och sätta sig i en soffa? Eller pilla på de enstaka plaggen som hänger där. Tänk om Elin kommer, då skulle jag väl få stressutslag.

Lite så kan jag känna för andra, ofta exklusiva, butiker också. Att jag inte törs gå in, inte känner mig välkommen. Undrar om det är den känslan butikerna vill förmedla? Eller om det är jag som är tramsig.

Tur att det finns nätbutiker också.

En dag kanske jag kliver på…

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Tina 28 november, 2019 at 14:20

  Jag känner igen mig. Vill ofta börja mitt besök med att se mig omkring på egen hand, men utsikterna för det brukar vara små…

  • Reply Linda K 28 november, 2019 at 21:43

   ja jobbigt om man blir förföljd :S

 • Reply Katarina 28 november, 2019 at 15:07

  Gick förbi igår. Vågade inte gå in. Gick till Toteme på NK designers. Varför? Rädd för att bli dömd? Kanske.

  • Reply Linda K 28 november, 2019 at 21:42

   ja det är ju något. borde väl ha åldern inne för att inte bry mig vid det här laget, men tydligen…

 • Reply Marie 28 november, 2019 at 21:34

  När jag var på tjänsteresa till Paris hade jag bestämt mig för att gå in i Celines tjusiga butik med väktare som stod utanför med hörsnäcka. Var tvungen att gå förbi en gång först och sedan djupandas innan jag vågade gå upp för trappan.

  I den känslan som butiken i Stockholm framkallar.

  • Reply Linda K 28 november, 2019 at 21:45

   modigt! såna lyxbutiker känner jag nästan att jag inte har något i att göra. alldeles för dyrt för mig, inte riktigt min stil med toklyx heller. Men visst kunde det vara spännande att kika 🙂

   • Reply Marie 29 november, 2019 at 08:40

    Men det är just det, varför inte passa på att kika! Om japaner kan stå i kö för att gå in på Chanel borde ju jag våga mig in på något lite billigare. Även om jag bara tänkt kika. Så till sist så blev det ju av.

    Fast jag har ju en väska från Celine, men den är köpt i Stockholm (och efter mitt vågade besök i Paris)….

 • Reply Marianne 29 november, 2019 at 09:06

  Jag har en motsatt erfarenhet
  När jag var i Rom för drygt 20 år sedan letade jag Armani jeans
  Jag stegade in i Armanis flotta butik nära Spanska trappan i min gula bomullskjol… och sa till min syster som var med–Det finns ju inga kläder här ( man skulle gå en trappa upp om man var en sådan kund insåg jag sen…)
  Då dök en kvinna upp, jag frågade efter Armani jeans och blev mycket artigt hänvisad ( visades på karta också) till butiken där varor av märket Armani jeans såldes
  Hon kanske hade sett filmen Pretty voman…

  • Reply Linda K 29 november, 2019 at 10:11

   Trevligt! Får hoppas att det är så på de flesta ställen.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.