Djupa tankar

Det kan alltid ha varit värre

4 november, 2019

Vi kom inte hem helt smidigt från Berlin i lördags. Något hade hänt med vår incheckning (dom påstod att vi checkat ut igen, går det ens?) så våra flygplatser fanns inte längre kvar.

Där stod vi en lördagkväll. Inga fler plan hem den kvällen. Alla plan fullbokade två dagar framöver. Alla tåg fullbokade. Eventuellt buss dagen efter som skulle ta 21 timmar.

Det slutade med att vi tog en hyrbil till Rostock (lätt panik eftersom vi med nöd och näppe hann på färjan) och sov (inte mycket på grund av stress och helt uppskruvade) på miserabel färja över till Trelleborg. Kom fram tidigt på söndag morgon, tog tåg till Malmö och hyrbil därifrån hem till Stockholm.

Riktigt himla knöligt, pestigt och stressigt. Men jag tänkte på en sak. Hur bra vi ändå har det, trots missöden. Vi hade möjlighet och råd att ta oss hem. Visst, det saknades lite rena kläder och ansiktskräm, och vi var inte på jättehärligt humör. Men vi kom hem till ett hem och blev ompysslade med middag av föräldrar. Inte alla förunnat. Om man inte har några pengar? Om man inte har ett hem att åka till? Inte har hela sin familj med sig? Hur mår och gör man då?

Det kan alltid ha varit värre och jag är tacksam över att vi inte har det värst.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Elisabeth 4 november, 2019 at 12:58

  Vilket flygbolag?

 • Reply Tina 4 november, 2019 at 13:08

  Trist, men ändå mycket klok reflektion på slutet.
  Tror inte det är så svårt att av-checka sin incheckning, tyvärr. Ett klick för mycket på incheckningslänken – och vips! Har hänt en kollega till mig, som dock upptäckte det tillräckligt snabbt för att återaktivera sin incheckning med hjälp av personal.

  • Reply Linda K 4 november, 2019 at 13:57

   Fast vi kom igenom securityn med våra incheckningskoder, och sen funkade de inte när vi skulle gå ombord. känns skumt.

   nåja, vi är hemma nu och det är huvudsaken 🙂

 • Reply Christopher 4 november, 2019 at 17:27

  Du har precis satt fingret på varför jag inte reser. Jag ogillar att fösas genom grindar som slaktboskap, och vara utlämnad till andra och teknik. ”Tyvärr din incheckning finns inte… Vi undrar faktiskt om du ens finns… Näääästa!” Men känslan av att krypa ner i sin egen säng efter en sådan resa är obeskrivlig.
  / C

  • Reply Linda K 4 november, 2019 at 20:17

   så känner jag nog sällan/aldrig när jag reser, men visst är det jobbigt när det skiter sig. Och ja, egen säng äger!

 • Reply Marianne 4 november, 2019 at 22:16

  Klok inställning..
  Men ändå
  Hoppas ni har bra försäkring och får ersättning från SAS
  Vi råkade ut för ett inställt flyg i somras och blev 30 timmar försenade hem. Fick ersättning både från hemförsäkring, kortförsäkring och SAS för extra kostnader
  Vi håller fortfarande på att strida för 400 euro per person som ersättning vi kan ha rätt till. På den begäran har vi ännu inte fått svar

  • Reply Linda K 5 november, 2019 at 07:34

   Ja man ska fylla i blanketter och ha sig. Väntar…

 • Reply Petra 5 november, 2019 at 07:44

  ”Tur” att det bara var Berlin…..tänk om det varit typ Barcelona. Lång bilresa hem 🙂 🙂

  • Reply Linda K 5 november, 2019 at 09:08

   usch då hade vi nog fått invänta ett flyg ändå. för lång resa. Dessutom snordyrt att föra bil över landsgränser, och att byta hyrbil om och om igen… :O

 • Reply Lohe 6 november, 2019 at 11:48

  Helt sjuk grej min chef berättade: De skulle på Karibienkryssning för att fira födelsedag och hade ett helt dygn i Florida innan båten skulle gå. Snöstorm i Washington men planet till Florida det enda som skulle gå. Deras bokning borta, de kom inte med planet (men deras väskor incheckade hela vägen så de kom med). Tog hyrbil från Washington till Florida, körde 17 timmar, efter att inte ha sovit på nästan ett dygn. Lämnade bilen på flygplats i Miami, fick tag på väskorna på Lost/Found, kastade sig i taxi och gick på båten sist av alla. ”Det kändes som att de drog in landgången så fort vi kommit på!”

  Men er resa lät minst lika krabbig. Så många olika anslutningar är ju sjukt stressigt!

  • Reply Linda K 6 november, 2019 at 14:45

   gud så hemskt! vi hade i alla fall ingen deadline på det sättet, men man vill ju bara hem.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.