Djupa tankar

Utmaning antagen

16 oktober, 2019

Vi (eller mest min man) bestämde att vi ska försöka klara oss med bara handbagage när vi reser bort fyra dagar framöver. Fyra dagar. Jag hade tänkt åtminstone två par skor. Två brallor. En kjol? Några tröjor. Plus allt det där andra nödvändiga. Och så måste jag ju ha en väska med mig som inte är handbagageväska. Utmaning!

Tänk om jag shoppar något? Som tar plats? I mitt huvud formas redan nu en mörk och gruvlig plan att vid behov beslagta plats i något av barnens (eller kanske bådas) väskor.

Övriga frågor som beslagtar för stor del av min hjärna:

 • Kommer det att vara varm eller kallt dit vi ska?
 • Regn?
 • Vilket ytterplagg ska jag välja (beroende på ovan punkter)?
 • Skor? Sneakers känns som ett säkert kort, men ett alternativ?
 • Får man ha ett stort handbagage och ett litet? Det brukar man väl?

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply B-M 16 oktober, 2019 at 13:15

  Men får ha ett större handbagage typ kabinväska och ett ”mindre”, det mindre kan man nog töja på ganska bra om ni inte flyger med Easy jet eller liknande, jag brukar ibland ha en Longchamp Pliage large väska, dit rymms allt 🙂
  Res med ytterplagget och de största (de som tar mest rum) skorna på! Trevlig resa!

  • Reply Linda K 16 oktober, 2019 at 14:43

   Så bra, tack för prima tips!

 • Reply Sara 16 oktober, 2019 at 16:23

  Jag brukar också köra en väska som handbagage och en stor shopper som handväska. I den brukar jag ha en mindre crossbody väska som jag sedan kan ha separat. Det lär dock inte funka med Ryanair. Det kan vara läge att läsa det finstilta för att vara på den säkra sidan. Jag brukar klara en jobbvecka utan problem på det sättet fast då blir det bara ett par extraskor. Sedan får man tänka kapselgarderob och ytterplagg man kan ha i lager tex tunnare regnjacka man kan ha ovanpå vanliga kappa. Och kolla väderappen det sist man gör så man inte packar massa extrakläder i onödan.

  • Reply Linda K 17 oktober, 2019 at 07:47

   många bra tips, tack! som tur är åker vi inte med ryanair 🙂

 • Reply Inger 17 oktober, 2019 at 13:52

  Det finns flygbolag som numera väger handbagaget, Austrian Air i mitt fall, fick förra veckan betala 40 Euro extra för att min väska vägde 10 kg, gränsen var 8…

 • Reply Marianne 18 oktober, 2019 at 09:09

  Sist jag åkte med Norwegian så hade jag en typ av ryggväska (mjuk) som ”handväska” och det gick bra
  Här lite tips till necessären i handbagaget
  https://4000mil.se/index.php/att-maxa-handbagage-necessaren-lura-sakerhetskontrollen-med-fasta-produkter/
  Trevlig resa !
  Vart ska ni ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.