Djupa tankar

Hur är det på jobbet då?

3 oktober, 2019

Ibland har jag känt, efter en evighet på en samma arbetsplats, att jag verkligen borde söka mig vidare. Göra något annat, se något nytt. Stundtals har jag känt det väldigt starkt, ibland har det puttrat lite lätt så där, och för det mesta tänker jag nog inte på det alls. Det rullar ju på.

Härom dagen slog det mig hur bra jag för det allra mesta trivs på mitt jobb. Jag har jobbat där en evighet. 18 år. Haft olika roller (bibliotekarie, webbredaktör, chef, kommunikatör) och på så sätt träffat många olika personer och skapat massor av kontakter. Jag kan organisationen. Jag vet hur saker funkar. Folk vet vad jag är duktig på och ber om hjälp. Jag känner mig ofta uppskattad. Jag skrattar mycket på jobbet. Jag får hålla på med sådant jag tycker är kul (skriva, mötas, layouta, fotografera, jobba i projekt).

Vilken himla lyx ändå. Så jo tack, det är bara bra på jobbet.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Tina 3 oktober, 2019 at 21:14

  Jag är också himla glad att jag trivs på jobbet efter 19 år! Utvecklande, intressant och trevliga kollegor. Tror att jag är på ett av de bättre ställena inom mitt ämnesområde – såvida jag inte vill gå vidare till nåt angränsande område.

  • Reply Linda K 4 oktober, 2019 at 08:51

   härligt ju när det känns så!

 • Reply Sara (hedgehogsara) 3 oktober, 2019 at 21:44

  Jag har varit på mitt jobb i 20 år och tycker fortfarande att jag har världens bästa. Visst är det trök ibland, och man tänker sig bort. Men sen, när man ser vad man har, hur stor frihet man har, vilka jobbarkompisar och allt – då inser man hur tacksam man ska vara över att ha ett jobb som efter så många år fortfarande är roligt, utmanande och bra 🙂

  • Reply Tina 4 oktober, 2019 at 07:07

   Ja, visst är det ”trök” ibland, men finns det ens jobb helt utan sånt? Det tror inte jag.

  • Reply Linda K 4 oktober, 2019 at 08:52

   självklart inte bara kul jämt, men övervägande. tänk om man satt och vantrivdes!

 • Reply Minna Ridderstolpe 4 oktober, 2019 at 12:20

  Jag har varit på mitt i 13 år. Vill inte byta. Jag har det bästa jobbet på min stora arbetsplats.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.