Helt apropå

Deppigt/skämmigt/fult

17 juni, 2019

Så, jag har fått nagelsvamp. På båda stortånaglarna. Tror inte att det är så långt gånget men naglarna ser missfärgade ut. Och är lite knöliga. Så jag har ikväll börjat behandla. Ska pensla på ett lack en gång i veckan. Det står i anvisningarna att man ska tålamod. På tånaglarna kan det ta upp till ett år innan man är av med eländet. Giv mig styrka.

Det känns ju lite deppigt detta. En evighetsbehandling. Aningen skämmigt också, låter inte jättefräsht med svamp. Snyggt är det inte heller. Kanske det värsta av allt – man ska inte använda nagellack under behandlingen. Hallå? Sommar. Värme. Barfota i skor med öppen tå. Svampnaglar lirar inte med det.

Å andra sidan, lite svamp kan man väl leva med. Det finns betydligt värre saker som kan drabba en. Jag klagar icke.

PS. Jag kan i och för sig ha nagellack på övriga tånaglar. Men det ser väl ÄNNU konstigare ut?

PS 2. Någon annan som gått samma öde till mötes och kan ge mig lite pepp?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Marie 18 juni, 2019 at 11:02

  Har ingen erfarenhet själv, men maken har och tyvärr så penslade han långt och länge utan förbättring. Fick ta till artilleriet med mediciner istället.

  Vi trodde sen att dottern hade fått, men det var tyvärr Psoriasis – så det kan ju vara värre… hon har kört utan nagellack i tre års tid nu

  • Reply Linda K 18 juni, 2019 at 11:07

   aj aj aj. jag får pensla och hoppas… tack för input! 🙂

 • Reply hedgehogsara 18 juni, 2019 at 18:24

  Tips: gå till läkare och se till att få tabletter, finns inget receptfritt som biter på nagelsvamp – vad än reklamen säger. Be att få Terbinafin, du måste göra en odling och ta ett par blodprov pga att levervärdet måste vara bra. Sen måste man äta dem tills hela nageln vuxit ut 1-1,5 år. Lovar, det är det enda som hjälper tyvärr.

  • Reply Linda K 18 juni, 2019 at 19:45

   maken gjorde så, men han blev inte riktigt av med sitt ändå. penslar ett tag, det verkar som att det funkat för flera. kanske beror på hur långt gången svampen är?

 • Reply Josefine 18 juni, 2019 at 18:29

  Jag slipar naglarna en gång i veckan med fint sandpapper och smörjer med Terbinafin (svampsalva) på naglarna varje dag. Har inte fått bort svampen men naglarna ser iallafall finare ut än obehandlade. Min mamma har penslat med Listerine och tycker att det är det som fungerat bäst på henne, hon har tampats i många år men nu ser naglarna jättefina ut. Har googlat mig fram till att nytt läkemedel är på gång (f.d. bibliotekarie ✌🏻) men det kan ta några år innan det är godkänt.

  • Reply Linda K 18 juni, 2019 at 19:44

   hm, det är väl bara att pensla på då i väntan på något bättre 🙂

 • Reply Anna-Karin Abelson 18 juni, 2019 at 18:57

  För mig hjälpte nagellacket. Tog drygt ett halvår att bli av med skiten. Håll ut!

  • Reply Anna-Karin Abelson 18 juni, 2019 at 19:22

   Aaagh, nån himla autofyll-funktion satte dit mitt fullständiga namn! På en kommentar om nagelsvamp! Nu får jag dö skämsdöden! Eller så får jag stå för min botade nagelsvamp. Jag har inte bestämt mig än.

   • Reply Linda K 18 juni, 2019 at 19:42

    ha ha! låt oss skippa skämset. du har ju dessutom blivit av med din. här står jag kvar med otäcka naglar ;D

  • Reply Linda K 18 juni, 2019 at 19:43

   tack! jag håller ut (sa hon efter EN dag. Intressant)!

 • Reply Sara 18 juni, 2019 at 19:03

  Jag penslade med receptfritt medel från Apoteket (kommer inte ihåg vad det heter, men det var en klar vätska som applicerades med pensel) i ca ett år och fick bort svampen.

  • Reply Linda K 18 juni, 2019 at 19:42

   mmm bara att ställa in sig på långvarigt kämpa!

 • Reply Ankan 19 juni, 2019 at 16:41

  Hej!
  https://clearzal.com/product/clearzal-bac-nail-solution/

  Mitt tips är denna produkt, har använt och den fungerar verkligen, extra bra är att man kan ha nagellack under tiden 🙂 Jag har köpt på Boots i England, men man kan ju beställa online också. Lycka till!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.