Djupa tankar

Återvinning ftw

20 december, 2018

Jag tänkte på en sak när jag slog in julklappar. När jag var liten och firade jul med hela släkten. Det delades ut klappar och själv slet jag och kusinerna upp paketen ilsnabbt, så presentpappret for i alla riktningar. När farmor fick en klapp öppnade hon alltid så sakta och försiktigt. Jag tyckte väl att det tog en evighet. Men hon sa att det här pappret är så fint, det kan man ju använda igen. Och så tog hon försiktigt loss tejpen så att det inte skulle bli fult på omslagspappret. Vek ihop och sparade det. Vi suckade och log.

Men tänk vad smart hon var, farmor. Inget slös. Ta vara på och återanvända sånt som det egentligen inte är något fel på. Jag vill genast också bli en liten tant som sparar mitt omslagspapper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.