Djupa tankar

Far och flyg

1 november, 2018

På väg till jobbet lyssnade jag på Säker stil-podden och Emilias och Ebbas resonemang kring att flyga. Med tanke på miljön. Att dom reser en hel del och att dom egentligen inte har något att säga till sitt försvar. Men. Att dom måste som egenföretagare. Att det är deras jobb. Att dom vill visa sin familj världen. Att dom vill kunna åka iväg och bara mysa i ett varmt land.

Jaha. Men så resonerar väl alla? Man behöver ta sig med flyg för business eller pleasure. Och om alla fortsätter att tänka så är det ju kört till slut. Jag förstår deras resonemang på ett sätt (jag flyger också både i jobbet och på semestrar) men köper det ändå inte. Vi måste ju börja tänka om. Så länge det inte finns något alternativ till miljöfarligt flyg.

Fint att jag tar den här diskussionen när jag själv flyger till Luleå i helgen. Inte utan miljöångest, men vad hjälper det?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Åsa 1 november, 2018 at 19:52

  Vet du. Jag tänkte precis samma sak. Att vi måste ändra oss. Nu! Sen behövs så klart större press på företag osv men alla måste hjälpas åt. Själv har jag tagit beslutet att inte åka på den årliga charterresan och skippa flyg helt och hållet. Kan tilläggas att jag redan gör det jag hoppas alla gör (sopsorterar, undviker plastpåsar och engångsartiklar, minskar matsvinnet och bilåkning).

  • Reply Linda K 1 november, 2018 at 20:14

   wow! imponerande. så långt har jag och familjen inte kommit, vi kommer att flyga i sommar. känns inte ok dock. fan. självklart jobbar jag på vardagsgrejerna, skippa bilen kortare sträckor (till mina lata barns förtret), ta hand om och återanvända, sortera… men man vill ju att det ska gå fortare framåt! förbjud dåligt material, sätt en maxgräns på hur mycket man får flyga utan att det kostar skitmycket. sånt!

 • Reply Sara 1 november, 2018 at 20:27

  Visst är det bra att Ebba och Emilia pratar om det men de skulle lätt kunna börja med att dra ner sitt privata nöjesresande med hälften och ändå resa mer än de flesta i Sverige. [email protected]

  • Reply Linda K 1 november, 2018 at 20:36

   mmm lite så tänkte jag också. man ligger i lä och ändå har man ångest över att över huvudtaget flyga.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.