Djupa tankar

Tjänster och gentjänster much?

16 oktober, 2018

Man kan tycka vad man vill om att föräldrar hjälper till med försäljning för sina barns klassresor, men på mitt jobb händer det då och då att det ligger ett papper på fikabordet med erbjudande om att köpa ljus, strumpor, choklad, honung, med mera. Tycker det är ok. Man köper om man vill, struntar i det om man inte är intresserad.

Jag brukar köpa av kollegor(s barn) eftersom det ofta är bra-å-ha-saker och eftersom det samtidigt känns lite kul att bidra till den där klassresan. Har köpt allt nämnt ovan.

Och nu är det då min tur att lägga fram en lapp för dotterns räkning. Tänker lite tjänster och gentjänster. Jag vet att dom vet att jag handlat av dom tidigare. Men. Tror ni att någon av de personer jag köpt av gentjänstar nu? Icke. Dom har tittat lite på lappen och sen lagt den ifrån sig igen, tämligen ointresserade.

Jag kan såklart inte räkna med att kollegorna automatiskt ska returnera mina tjänster. Men det känns aningen snopet, och besviket. Trodde jag hade lite mer att hämta hem där.

Men heder åt den barnlöse yngre personen som genast skrev upp sig på en flaska olivolja!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.