Helt apropå

Rör inte vår mjölk

12 april, 2018

Jag och två kollegor har bildat en mjölkpakt. Det är sen gammalt. Vi turas om att köpa mjölk till kaffet, rullande veckovis schema. Eftersom en liter inte alltid räcker brukar jag köpa en en-och-en-halvlitersförpackning, så slipper jag kompletteringsköpa i slutet av veckan. Räcker garanterat för oss tre.

För oss tre, ja. Idag noterade vi att förpackningen redan är på upphällningen. Inte möjligt? Då meddelade en annan kollega, utan att nämna några namn, att hon vid flera tillfällen sett personer förse sig av vår mjölk.

Vad fräckhet ändå. Man vet att det är någon annans mjölk. Den är märkt, så det går inte att missta sig och tro att det är någon slags till allmänt förfogande-mjölk. Men ändå förse sig. Skamlöst.

Jag märkte mjölkförpackningen med ENDAST FÖR MJÖLKPAKTENS MEDLEMMAR. Kommer ändå få gå och köpa en liter till, så att vi har till i morgon.

Små problem är också problem.

Besviken. Förorättad. Kränkt.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Bina 13 april, 2018 at 09:56

  Det där känner jag igen! Hade fungerande mjölkpakt med kollega under ett par år, men mjölken som brukade vara hela veckan började plötsligt ta slut redan på onsdagen… Visade sig att vår chef bjöd på mjölk till besökare som ville ha mjölk i kaffet. Och sedan blev vår mjölk allmängods.. Trots att vi SKREV på mjölken och gömde den i kylen i en plastpåse så försvann det mjölk hela tiden. Jag gjorde liknelsen att det var som att äta ur någons lunchlåda för döva öron. Lösningen blev att det köptes in sån där trekants-mjölk.

  • Reply Linda K 13 april, 2018 at 14:16

   vilken chef! vilka kollegor! man blir ju förvånad och galen. man går väl inte och tar andras grejer! trekanstsmjölk finns här också, enligt mig helt odrickbar.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.