Tips

Sportlov 2019 – check

11 april, 2018

Det bokades en resa igår kväll. Inför sportlov 2019. Framförhållning säger mina kollegor, bättre priser säger jag. Vi skippar skidor och tänker vandring och utflykter. Så det blev Madeira. Med lite tur kan det vara riktigt varmt och skönt vid den tiden, vad jag förstår. Har inte varit där förut, så det ska bli kul.

Någon som har? Som har tips?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Marie 11 april, 2018 at 20:35

  Utmärkt val att åka till solen på sportlovet tycker jag. Madeira var jag på 1983 och det var väldigt vackert. Hyr bil och åk runt. Drick passionsfruktsjuice. Det är mina minnen. Havet kommer ju att vara kallt.

  Bokade själv just julresan ToR Buenos Aires. Spännande för nu kan vi äntligen börja planera på allvar.

 • Reply Linda K 11 april, 2018 at 20:41

  Låter härligt. Ja bil ska vi ha och åka runt. Juice ska drickas! wow vilken julresa, hoppas den blir tiptop!

 • Reply Marie 12 april, 2018 at 07:23

  Var där för typ 20 år sedan. Kommer ihåg att maten var rätt trist så undvik alla ”turistställen” med menyer med bilder på utanför. Dock blev vi tipsade om detta stället http://www.ninidesigncentre.com/pt/ av personalen på hotellet. Lite fancy men sjukt cool lokal (ngn slags gammal tullkontor eller liknande). Saluhallen (?) i Funchal var fin minns jag. Sen finns det ngn slags botanisk trädgård i Funchal som var fin. Lite luddiga tips men det var som sagt ett tag sedan. Supervacker ö är det och härlig att köra runt. Jo just det – gå på Madeiravinsprovning – både gott och kul!

  • Reply Linda K 12 april, 2018 at 07:36

   åh vad härligt det låter! vi kommer att hyra ett hus och laga den mesta maten själva, men någon gång blir det ju restaurang så klart. tack för tips!

 • Reply bettan 14 april, 2018 at 15:03

  Ett måste är Levada-vandring. Tidigare bevattningskanaler som numera är vandringsleder. Ett av de bästa minnena är vandringen genom mimosa-planteringar/lundar. Det var som att vandra i en dröm. Tog buss från Funchal till en högre belägen by och började vandringen nedför. Härlig upplevelse.
  Tror ön har minst fyra klimatzoner. Varm tröja/jacka är bra att ha med om man startar sin vandring högt upp där det kan vara ganska så svalt. Har besökt ön ett par gånger och alltid varit nöjd.

  • Reply Linda K 14 april, 2018 at 17:27

   låter fantastiskt, det MÅSTE vi prova. Tack! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.