Helt apropå

Det tjatas vidare om den där näsan

12 september, 2017

Jag tycker så här: om en person väljer att göra en plastikoperation hos en privat läkare och det går snett, då är det antingen den plastikopererade personen eller den privata läkaren som ska stå för kostnaden. Det är inte vi skattebetalare som ska betala personers fåfänga. Det finns tillräckligt med människor som behöver läkarvård som inte handlar om att snygga till en näsa.

UPDATE: Ja ok jag hårddrar. Alla fall är unika och det är klart att man vill hjälpa så långt det går. Ibland blir jag bara trött på alla som ska göra om sig, lyfta, förminska, förstora, förändra.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sara 13 september, 2017 at 06:55

  Så tänkte jag också först men sedan läste jag en krönika och tänkte om. Om folk kör för fort och skadar sig är det liksom ingen som säger ”du får skylla dig själv” utan personen får vård. Nu handlar det inte om att snygga till en näsa som inte blev så fin utan folk som fått riktiga medicinska problem och andningsproblem för att de litat på att en legitimerad läkare. Som uppenbarligen gjort fel flera gånger utan att bli avstängd. Jag tycker absolut man kan försöka tvinga läkaren att betala skadestånd som täcker de drabbades vårdkostnader men tycker inte att man kan neka någon som har ett reellt vårdbehov för att den ”får skylla sig själv”.

  • Reply Linda K 13 september, 2017 at 09:10

   jag förstår ditt tänk och jag håller väl med, delvis. stör mig dock på personer som ska förändra och försköna och som inte förstår riskerna med det.

 • Reply B-M 13 september, 2017 at 08:40

  Håller med på ett plan men…man kan dra detta resonemang ganska långt! Är jag överviktig och får hjärtproblem, är det mitt eget fel? Rökning och lungcancer? etc etc . Svårt!

  • Reply Linda K 13 september, 2017 at 09:11

   absolut. alla fall är unika. dumt av mig att dra alla över en kam.

 • Reply Anki 13 september, 2017 at 08:59

  Inte helt lätt, ingenting är antingen svart eller vitt. Tål att funderas över.

  • Reply Linda K 13 september, 2017 at 09:12

   håller med. det var irritationen över hysterin kring att lyfta, förminska, göra större och allt vad det är som tog över igår.

 • Reply Mis(s)match 13 september, 2017 at 19:30

  Håller helt med dig! Går plastikkirurgin åt skogen så borde patienten kunna få hjälp i den offentliga vården men kostnaderna får tas av den privata skönhetskliniken eller kanske av ett försäkringsbolag där patienter köpt en tilläggsförsäkring inför skönhetsingreppet? Pengarna inom vården räcker inte till allt och då är man tvungen att prioritera och aktivt välja bort så att man kan satsa på annat. Jag är väldigt trött på alla dessa naturliga och hälsosamma kvinnor på fyrtioplus (ibland yngre) med plötsligt nästan helt släta pannor…. Någon Efva A, trådgårdsviktoria etc. Tror dessa att det inte syns?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.