Style by LindaK

Inlägg av planerings-nerd

23 augusti, 2017

Hur gör ni med morgondagens klädsel? Planeras den, eller hugger ni bara något på måfå samma morgon?

Jag plockar alltid fram det jag ska ha på mig kvällen innan. Dels för att jag går upp före maken och inte vill störa honom genom att rota runt i klädkammaren, dels för att jag vet att jag fattar bättre beslut i lugn och ro kvällen innan.

Ibland vet jag nästan på en gång vad det ska bli. Ibland behöver jag sitta och ”känna in” klädkammaren (som jag alltid säger till andra familjemedlemmar som kommer förbi och undrar vad jag gör) på min pall. Ikväll blev det till och med till att provsvida om ett antal gånger. Det är inte bra att komma till jobbet och inse att man valt plagg som inte alls funkar tillsammans. Nej bättre då att testa och vara på den säkra sidan.

Jag hade en bild av att en skjorta skulle passa bra med en plisserad kjol och en tight kofta över. Tji fick jag. Skjortan var alldeles för bylsig att ha under koftan, och skjorta + kjol fick mig att se ut som ett tält. Testade en annan kjol, inte heller bra. Skjortan får vänta. Kjolarna också. För det slutade med ett par vida jeans, en t-shirt jag tagit från sonen och en luddig stor grej att ha över. Skådas med fördel i morgondagens outift.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pernilla/I will not keep calm 24 augusti, 2017 at 20:53

  Haha, jag sitter ibland i sängen och tomstirrar in i garderoben när någon i familjen kommer förbi och undrar vad jag gör. Nu vet de. Jag grunnar på morgondagens kläder. Jag tar också fram kvällen före, av samma orsak som du. Men ibland kan jag verkligen inte bestämma mig så jag släpar fram två-tre olika kombinationer. Och ändå kan det bli fel. Men ibland går valet supersnabbt och blir perfekt!

  • Reply Linda K 24 augusti, 2017 at 20:56

   tjihoo, samma lika! 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.