Inspiration

Boktips?

26 juni, 2017

Ett utmärkt sätt att förbereda sig för semestern är, enligt mig, att komma in i semestermood. Skriva packlistor, planera trevliga utflykter, kolla på förra årets härliga strandbilder och se fram emot vad som komma skall. Och! Inhandla de böcker man ska ägna sig åt alla dess lata dagar.

En kollega kom nyss förbi och visade sina semesterbokköp hon hade investerat i på lunchen. Ett gäng Ian McEvan (mycket bra val) och Stoner (också mycket bra val). Jag blev oerhört inspiererad och vill nu också kasta mig till närmsta bokhandel (vilket jag inte hinner idag + att det spöregnar = vill inte gå ut). Men vilken dag som helst.

Har ni några heta tips på vad man måste läsa i sommar?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Anna L 26 juni, 2017 at 18:28

  Ferrante! Välförtjänad hype.

  • Reply Linda K 26 juni, 2017 at 18:51

   ja den är jag sugen på! tack 🙂

 • Reply Jessica E 26 juni, 2017 at 20:14

  Maj-Gull Axelssons senaste! Allt med Ann Rosman och i synnerhet Mercurium! Kristina Ohlssons alla böcker om Fredrika Berg, den senaste heter Syndafloden! Karin Gerhardssons Hammarby-serie! Jag började gråta när hon gick ut med att det inte blir någon mer bok…
  En gammal men mycket bra som jag funderar på att läsa om är Molnfri Bombnatt av Vibeke Ohlsson.

  • Reply Linda K 26 juni, 2017 at 20:27

   åh så många tips! tack tack tack!

 • Reply Lisen 26 juni, 2017 at 23:10

  Allt av Maj Gull Axelsson för sjutton! Dom två senaste är mycket bra men Aprilhäxan slår allt med hästlängder.

  • Reply Linda K 27 juni, 2017 at 09:40

   Jag tror jag har läst allt av maj-gull och kan bara instämma!

 • Reply Minna 27 juni, 2017 at 11:18

  Jag var och letade sommarläsning häromdagen… men jag hittade inget. Jag ville ha något roligt. Men varenda story är ju deppig på nåt sätt… Jag läste på minst tio baksidor:
  ”Lisa har just skiljt sig och…”
  ”När mormorn går bort i cancer ställs familjen inför…”
  ”Henry och Susie har levt i tio år i fattigdom men nu har de bestämt…”
  ”När Lucys dotter plötsligt dör i en bilolycka…”

  🙁

  Har du har ett ROLIGT boktips?
  Eller är det helt enkelt självhjälpsböcker som gäller för mig????

  • Reply Linda K 27 juni, 2017 at 13:57

   roligt…. roligt…ja vafan är roligt nu för tiden? nä jag kommer inte på nåt. köp en självhjälpsbok!

   • Reply Minna 27 juni, 2017 at 14:17

    Jag får skriva en själv. du kan få bidra.

    • Reply Linda K 27 juni, 2017 at 14:18

     Hahah jaaaa!

     • Minna 27 juni, 2017 at 14:44

      Nu har jag kollat Pocketsop och ska köpa den här:
      http://www.pocketshop.se/book/handbok-for-staderskor/

     • Linda K 27 juni, 2017 at 15:10

      Minnas liv var minst sagt brokigt. Hon föddes på Söder och flyttade som liten till Tallkrogen. När fadern kom hem från jobbet bosatte sig familjen i Björkhagen, där hon lärde sig flytande danska och var lillvärdinna på faderns societetsbjudningar medan modern stängde in sig med en flaska. Senare i livet bodde hon i Viksjö, Mörby centrum och Fridhemsplan där hon arbetade som fotograf, reporter, växeltelefonist, städerska och polis medan hon uppfostrade två barn, drack och till slut blev nykter. Alltmedan hon skrev.

 • Reply Doris 27 juni, 2017 at 17:13

  ”Ett litet liv” måste du läsa. Helt underbar (trots den trista baksidestexten) och man blir helt fast i den! Jag började t o m ”se” huvudpersonerna på gatan. Ha ha! Inte helt sunt kanske….. 😉

  • Reply Linda K 27 juni, 2017 at 20:41

   jag har den liggandes väntandes här! hurra!

 • Reply Mel E 30 juni, 2017 at 10:50

  Ingenmansbarn uppmanas jag att läsa.
  Och själv vill jag ha mer av Jeanette Winterson. Drabbades av Varför vara lycklig när man kan vara normal. Hennes Det finns annan frukt… har gått/går som radioföljetong just nu.

  • Reply Linda K 30 juni, 2017 at 11:08

   tack för tips, jag gör mig en lista!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.