Djupa tankar

På ålderns höst, del jag minns inte riktigt

17 mars, 2017

Igår kväll var det min tur att veckohandla. Begav mig till affären, tog fram en peng för att hämta kundvagn. Konstigt, femman gick inte in i vagnen trots att det stod för 5-kronor och 10-kronor. Jag ilsknade nästan till. Driver dom med mig? Här står jag med en femma och hålet är alldeles för litet! Vart är världen på väg?! Ingen ordning alls.

Efter en stund insåg jag att detta går inte, jag kommer inte att få in den stora pengen i det lilla hålet (lustigt att man ändå försöker flera gånger, IQ badboll) och stegade in till person i affären. Förklarade mitt dilemma och fick till svar att ja jo men vagnarna är anpassade för den nya femkronan.

Den nya femkronan? Dra mig baklänges på en liten vagn, finns det en ny femkrona? Varför vet jag inte detta? Hur kan det komma som en nyhet, detta som borde vara så uppenbart för alla och envar? Jo, för att jag åldras och inte kan hålla saker i huvudet tydligen. Visste ni alla? There´s a new femma in town! Liten är den också, rackaren.

Med vänlig hälsning
Linda, 95 år gammal vad det verkar

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Tina 17 mars, 2017 at 11:19

  Nya enkronor, femkronor och tvåkronor släpptes i höstas, men jag har fortfarande inte sett någon av dem! Bara den gamla tian blir kvar efter halvårsskiftet (tror jag det är). P-automaterna här hemma tar endast de nya mynten sedan i november . Som tur är så kan man betala med kort också.

  • Reply Linda K 17 mars, 2017 at 21:16

   tvåkronor har jag sett några gånger, men femman hade jag noll koll på. oj oj, ja tur att det finns kort!

 • Reply Christopher 17 mars, 2017 at 18:09

  Det är ingen ordning längre, vi måste skriva insändare om det här, och göra allt i vår makt för att sabotera detta påtvingade myntbyte.

  /C.

  • Reply Linda K 17 mars, 2017 at 21:15

   mjae, eller lära oss att hänga med i vad som händer i sverige! 😛

 • Reply Pernilla/I will not keep calm 18 mars, 2017 at 07:05

  Förlåt, men: HAHA! Jätteroligt att du stegar iväg till informationen och är ilsken 😛

  • Reply Linda K 18 mars, 2017 at 09:56

   Haha, dom var så snälla och gav mig en ny peng så jag mjuknade snabbt. Dom tyckte nog att jag var en tant…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.