Lista

Gör inte, säg inte, visa inte

17 februari, 2017

Oj, jag är visst lite stingslig idag. Här kommer därför en lista på sådant i sociala medier jag stör mig på. Håll till godo!

 • För mycket känslosamhet a la barnen är det vackraste vi har och känslan är så djup och mäktig. Ja, barnen är bäst men spänn av lite!
 • Citat, helst på engelska, som innehåller tänkvärdhet, klurighet och omöjlighet. Som en sabla Kinderägg.
 • Fula hattar. Ha inte fula hattar.
 • Tungor. Tungor som sticker ut ur munnar för att det ska se gulligt, eller rent av sexigt?!, ut. Det är bara barn som får ha tungan ute. Är man över 12 blir det pinsamt.
 • Uttryck som Vad tror ni det är i påsen från det dyra märket, det ska jag visa senare jag lovar och Jag har ett sånt himla cool och världsviktigt projekt på gång som jag önskar att jag kunde berätta om men ni får helt enkelt vänta lite. Hörrni, ingen är så j***a intresserad av att veta. Det är så klart ett par glittriga klackar för 10 000 kronor i påsen, och det där projektet är egentligen bara intressant för dig själv och möjligen din innersta krets.
 • Prinsessprat. Innefattar en massa drövvel bara.

Ah. Jag känner mig stärkt. Nu ska jag ta en morgonkaffe med kollegorna och bara vara trevlig.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Mis(s)match 17 februari, 2017 at 08:15

  Högst på min lista står 4-barns mamman/fashionista som fotograferats sin dagens outfit stående i högklackade pumps bland isfläckarna eller sittandes i tyllkjol med sandaletter på altanen. Så direkt ur livet och trovärdigt (NOT!). Jag tappar intresset totalt.
  Googlar istället efter riktiga fashionista-mammor som också har klackar och barbent på fest men fotograferas i vardagen med snygga outfits med strumpa i loafers/sneakers när det är vinter!

  Jag är också trött på alla modebloggerskor som fotograferas i samma (låne)plagg från rodebjer/ganni/day/bymalenebirger och kappa nr 25 för denna vinter. Jag förstår att det är en svår balansgång och lockande att få betalt för sina inlägg, men jag undrar 1. Hur stor garderobsutrymme de har i sina små lägenheter. 2. Vad de har gjort av alla plagg de skulle bo i flera år framöver ifjol. 3. Om de byter till en annan outfit direkt efter fotograferingen? För inte kan man väl lämna smutsiga kläder tillbaka när nästa bloggerska står på tur?

  • Reply Linda K 17 februari, 2017 at 08:50

   ha ha ha jag vet precis vad och vem du menar och jag instämmer till fullo. ändå är jag där och kikar då och då. man kanske gillar att störa sig lite?

   jag undrar också hur det är möjligt med så många plagg, och att ALLA plagg är favoriter som dom bor i. har dom dubbelt så många timmar på dygnet? det känns inte helt äkta när alla modebloggare plötsligt börjar bära lindexplagg och älskar dom under en begränsad tid. väldigt tydligt att dom får betalt.

 • Reply B-M 17 februari, 2017 at 08:28

  Stör mig på alla citat och visdomsord. Floskler är vad det är.
  Stör mig på folk som skryter om sin arbetsplats och sina kollegor och indirekt skryter om sig själv, och även fiskar beröm Det är en fin balansgång där!
  Stör mig på folk som bara är tacksamma hela tiden. Jaja men spänn av!
  Och så håller jag med Mismatch, klä dig för klimatet för sjutton!
  Nu skall jag också hämta kaffe så blir jag kanske trevligare 🙂 .

  • Reply Linda K 17 februari, 2017 at 08:52

   jag kom på att jag också stör mig på folk som berättar att dom har sååååå mycket att göra och som arbetar ihjäl sig hela tiden. samtidigt som dom har tid att sitta på fancy smanchy restauranger i timmar med sina kompisar, fixa löshår och naglar och få massage. fan vad jobbigt det måste vara.

   en kopp till!

 • Reply Sandra 17 februari, 2017 at 09:55

  Så klockrent inlägg Linda!!! Håller med om exakt ALLT och det där med tungan, vad är grejen?!!? Så gör min treåring på kort. Ändå är jag där och läser….

  • Reply Linda K 17 februari, 2017 at 10:51

   ha ha, love to hate!

 • Reply bettan 17 februari, 2017 at 13:49

  Instämmer med allt och alla här.
  Barfota i Valentino-klackar i snödriva är inte snyggt. Bara töntigt.

 • Reply Katarina 17 februari, 2017 at 16:35

  Usch ja. Jag tillhör kategorin ovan. Är mammaledig för tillfället. 3 barn. Jag duschar inte ens varje dag. Kammar håret väldigt sällan. Då ska vi inte tala om att tvätta det. Mysbyxor oftast. Min vardag är sååå långt bort från allt det där. Men ändå är jag inne o gluttar i deras fabulösa vardag. Blir irriterad på mig själv för att jag ”utsätter” mig för jämförelsen. Men det blir liksom oundvikligt. Speciellt när man faktiskt ser vad de får i gåvor(betalning?), hur allt arrangeras med gratis resor hit o dit. Jag tycker mig ha ett bra jobb, bra lön, skön familj men när det kommer till 25.000 kr väskor/skor/you name it, känner jag att vi definitivt spelar i olika ligor. Speciellt sen de också FÅR alla dessa gucciväskor (som var populära förra året). Och vad gäller barn o familj. Ibland vill man liksom bara skrika rakt ut av ilska o frustration (typ varje dag) på barnen o mannen, men i deras värld verkar allt vara såå hiiimla hääärligt. Jag får det inte att gå ihop. Speciellt när de verkar så stressade.

  • Reply Linda K 17 februari, 2017 at 17:45

   jag tycker inte att deras värld verkar särskilt härlig. köphets, vill bara ha mer, måla om lägenheten en gång i månaden och köpa ny soffa varje år, åka till så många länder som möjligt under semestern. jag tänker att vi spelar i olika åldersligor och att man blir klokare med åren. tack och lov 🙂

 • Reply Katarina 17 februari, 2017 at 16:36

  Och missmatch, jag saknar din blogg ?

 • Reply Barbro 17 februari, 2017 at 17:30

  Om jag ska sälla mig till klagoskaran ? så stör jag mig på alla ”finisar” ” fina ni” ”finingar” . Vad är det för tramsigt uttryck? Och ”kramis”….
  I bloggar och instagram vill jag få tips om schyssta coola outfits som är wareable. Ingen människa går barfota i skor på vintern i Sverige!!! Och man ser faktiskt inte klok ut när man färgmatchar allt från skor, väskor, armband, örhänge etc. Så det så!!!

  • Reply Linda K 17 februari, 2017 at 17:46

   jaaa bring it on! störigt värre (domherre)!

 • Reply Mis(s)match 17 februari, 2017 at 20:50

  Får jag tipsa om en engelsk kvinna som bloggar och som (hittills) lyckats göra det genuint. Sedan nyligen har hon dock också blivit sponsrad av och till. Får se hur det utvecklas. Hon skriver hittills roligt och jag inspireras!
  https://www.instagram.com/doesmybumlook40/ och hennes blog http://doesmybumlook40.blogspot.se/?m=0

  Och @Katerina: Jag saknar min blogg också, men jag kände att jag behövde bli lite mer anonym med hänsyn till mitt yrke. Även om jag bloggade anonymt blev jag ändå ofta igenkänd av patienter och anhöriga…

  • Reply Linda K 18 februari, 2017 at 13:15

   Åh vad kul med tips, tack!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.