Djupa tankar Style by LindaK

Tid för trench. Men när?

16 februari, 2017

Jag blir lite exalterad över att trenchen är så het i vår (det är den väl alla vårar, men det känns lite extra i år, ja?) eftersom jag har en hängande hemma som verkligen behöver luftas. Den kommer från Filippa K, har flera år på nacken men har klassiskt snitt så den överlever. I år ska trenchen tydligen vara överdimensionerad, men jag går banne mig inte och köper en sådan när jag redan har en utmärkt.

Så, den ska fram när vädret tillåter. Ett problem bara. När vädret tillåter börjar jag cykla till jobbet. Inte fincykla. Fulcykla, med allt vad det innebär i kläd- och svettväg. Jag ser mig inte riktigt komma hojande med trenchen fladdrande. Så när, när?! ska jag ha trenchen? Bara på helger? Hängandes på jobbet för en tur på lunchen?

P.r.o.b.l.e.m.a.t.i.s.k.t.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mis(s)match 16 februari, 2017 at 09:29

  Känner igen mig! Min vintage Burberry med uttagbar foder hänger mest och kommer sällan till användning. Eftersom jag cyklar, visserligen mest i vanliga kläder ( fortsatt med dagens cykel outfit utan blogg) men det funkar ändå inte med lång trench. Förra året tog jag dock tag i saken och köpte en lite kortare beige trench i goretexliknande material från Gant. Så nöjd att jag haffade en i marinblå på rea med. Sett snygga varianter även hos andra märken t ex Ilse jacobsen och Bergans.
  Ankelkorta jeans, bekväma klackskor ( ecco har superfina bekväma och moderiktiga klackar!!), beige regntålig trench samt min tygklädda hjälm från Yakkay….

  • Reply Linda K 16 februari, 2017 at 11:45

   det skulle inte funka för mig att cykla med något annat än fulkläder. jag försöker hålla någon slags hastighet och är genomsvettig när jag kommer till jobbet/hem. Dusch krävs 🙂

 • Reply Sara 19 februari, 2017 at 21:29

  Nämen hej! Precis exakt denna fråga har jag som cyklar till jobbet också ställt mig. Svaret för mig är; 1. På helgutflykt i stadsmiljö utan cykel. 2. På resor, framförallt jobbresor. Vid dessa tillfällen har jag verkligen saknat trenchen i min garderob. Köpte därför en halvbillig trench att prova mig fram med. Hade dock gärna haft en klassiker från FK. Hälsningar Sara

  • Reply Linda K 20 februari, 2017 at 07:43

   mmm. knepigt. bra att testa!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.