Inredning

Vad är grejen? Jo…

6 januari, 2017

Många hem som visas upp i bloggar och andra ställen på internet har alla de senaste och dyraste möblerna och inredningsdetaljerna. Det är kitat så in i bängen. Med vaser, skulpturer, marmor- och mässingsgrejer, klotlampor, enorma blombuketter, etc. Men ändå är ser det, i mina ögon, tomt ut. Något saknas. Det där som gör ett hem hemtrevligt. Vet ni vad det är? Jag vet. Böcker. Det ska vara bokhyllor och det ska det vara böcker. Massor!

Jag må vara en gammal bibliotekarie. Som har samlat på sig. Som regelbundet rensar i hyllorna. Och som älskar drivor av böcker överallt. I så gott som alla rum.

I kontoret.

I matsalen.

I mitt arbetsrum.I vardagsrummet.

Mer i vardagsrummet.

Ännu mer i vardagsrummet.

I hallen.

I sonens rum.

I dotterns rum.

I sovrummet.

Nu glömde jag fota köket. Kanske för att kokböcker inte är mitt stora intresse… Hur som. Böcker är grejen. Och hemtrevnad nummer 1. Enligt mig.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Stefan 6 januari, 2017 at 23:41

  Ja ni har det att göra att läsa böcker alltså????

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:38

   vad tomt att inte läsa!

 • Reply p. 7 januari, 2017 at 12:07

  håller med. inget hem utan böcker!

 • Reply Mia 7 januari, 2017 at 14:36

  Wow! Vilken otroligt härlig samling! Jag älskar också böcker och har alltid läst. Har en bokklubb tillsammans med några kollegor och det är superkul att hitta guldkorn man annars hade missat. Det där med att köpa och förvara böcker är jag däremot lite försiktig med. Älskar att fynda massor med pocketböcker på loppisar eftersom det går åt x antal böcker när man tågpendlar. Men det ska vara lätt att ge böckerna vidare till kompisar. Vi bor inte så stort så böckerna får inte ta plats här hemma. Men jag instämmer med ditt inlägg – ett hem med böcker är så mycket mer personligt och levande!
  Vore kul om du tipsade om bra böcker ?

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:41

   man får såklart anpassa vad man har plats med. men jag tycker det är så fint med böcker i hem. De är som konstverk! pocketböcker är bäst. tar lite plats, är billiga, man läser och kan lämna vidare. om det inte är en bok jag verkligen gillar, då behåller jag den.
   jag får se över vad jag har läst och återkomma!

 • Reply lillalenah 7 januari, 2017 at 14:50

  Jamen böcker..klart man måste ha böcker i ett hem! Förra året var vi tvungna att rensa lite,
  skänkte bort några hundra..så nu har vi.. BARA.. sju-åtta hundra kvar…och jag som älskar kokböcker
  har ett femtiotal sådana i köket också :o). Pocketböcker som jag köpt kan jag ge vidare men de andra
  är det lite svårt att skiljas ifrån…

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:42

   jag har också rensat. men en del favoriter får stanna såklart 😀

 • Reply Mel E 7 januari, 2017 at 15:25

  Instämmer till 360 procent.

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:42

   hear hear biblo-friend 😀

 • Reply Åsa 7 januari, 2017 at 15:53

  Jag håller med! Fast jag håller mina böcker till vår lilla biblioteks/tv/soffhörna på övervåningen. Jag älskar böcker! Är du fd bibliotikarie på riktigt?

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:44

   jag är ex-bibliotekarie! fast det var typ 8 år sedan. känner mig rätt långt från själva yrket men älskar böcker 🙂

 • Reply Mary 7 januari, 2017 at 20:15

  Men får en bibliotikarie sortera böcker efter färg? På riktigt?

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:44

   det får hen! och jag är en ex 😉

 • Reply Mis(s)match 7 januari, 2017 at 20:38

  Älskar böcker och vi har alltid haft väldigt många böcker hemna och utöver detta reserverat och lånat på biblioteket som ligger mindre än en km bort. På senare tid har vi selekterat och då och då droppat en låda med pocketböcker ’anonymt’ på makens arbetsplats där kollegaforskare blivit helt galna och roffat åt sig. Härligt och mera plats åt annat i vårt lilla hus.

  • Reply Linda K 7 januari, 2017 at 21:45

   ja man kan ju inte spara alla böcker, då fanns det inget utrymme över. men många är åndå trevligt, eller hur!?

 • Reply Nelly 7 januari, 2017 at 22:29

  Så underbart. Jag sorterade mina böcker efter färg för ett par år sedan i mitt klassrummet (är lärare) och frågade far (författare) min som var på besök om vad han tyckte om det. Fick inget svar…vilket också var ett svar. Det är fortfarande sorterade efter färg men med changeruppdelning.

  • Reply Nelly 7 januari, 2017 at 22:32

   Så stavar jag fel på schanger…sa jag att jag är svensklärare. ?

   • Reply Sara 8 januari, 2017 at 07:15

    Stavas det inte genre? Tror de hade med stavningen av det som en utmaning i ett ”roligt” tv-program för en halv miljard år sedan.

    Hoppas jag inte låter alltför mästrande här. Jag har vissa ord som jag fortfarande har problem att stava rätt trots att jag har tränat i många ord. Tror aldrig att man blir riktigt färdiglärd när det gäller språk. Dessutom ändrar de reglerna ibland.

    Förövrigt har vi också många böcker hemma. Alldeles för många för att ha plats för dem.

    • Reply Linda K 8 januari, 2017 at 13:59

     en del ord sätter sig liksom aldrig, jag får slå upp varje gång…

     hurra för många böcker!

   • Reply Linda K 8 januari, 2017 at 13:58

    skit samma, vi fattar 😀

  • Reply Linda K 8 januari, 2017 at 13:57

   ha ha, ja smaken är som baken. jag har inga problem att hitta bland böckerna, minns ofta bättre hur boken ser ut än vad författaren heter 😛

 • Reply Barbro 7 januari, 2017 at 22:43

  Ja, ett hem utan böcker ser ut som en möbelkatalog!
  Jag gillar dina dalahästar ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.