Tips

Rens it, rens it real good

13 december, 2016

I helgen påbörjade jag en rensning av klädkammaren. Bör ske regelbundet och nu är det sannerligen dags igen. Jag vill göra stor-renset, men eftersom det tar sin tid och eftertanke började jag med att rensa ut det uppenbara, för att sen få ordning och överblick på det som ska vara kvar och det som jag ska ta mig en andra titt på. I jul tar jag i med hårdhandskarna och då finns ingen pardon.

Jag låter mig inspireras av Floras lista, men justerar lite efter eget tycke och smak:

  • Ta ut kläderna och lägg dem på sängen eller golvet så att du får översikt. Gå igenom hylla för hylla. På med en podcast, en ljudbok eller din favoritmusik. Nu börjar utsorteringen.
  • Gör dig av med kläder som du inte använt på ett år. SVÅRT! Men! Om du tvivlar på ett plagg så är det troligtvis så att det bör hamna i utsorteringshögen. Och det är inte värt att vänta på att den tunikan med sidenband under bysten ska ”bli modern igen”. Serri. Det blir det nog inte på länge.
  • Gör dig av med för små kläder. Obs! Väldigt viktigt. Det finns få saker som triggar kroppsångest så mycket som för små kläder. Samma sak med obekväma plagg, bort!
  • Gör dig av med kläder med begränsat användningsområde. ”En härlig tröja att ha på sommaren när jag är brun och mitt hår är solblekt”- bort, ”en röd kjol att ha på julafton” – bort, ”jeans som är obekväma när jag sitter när men skitsnygga när jag står upp” – bort bort bort.
  • Om du får för dig att spara något plagg som du troooor att du kaaaanske kommer använda. Ta på dig det dagen därpå för att känna in det! Om det känns bra: Spara. Om det känns dåligt: Ge bort.
  • Ja, det är okej att spara några plagg med stort känslomässigt värde. Men kanske inte så många, okej? Lägg hellre dem i en låda i förrådet i sådana fall.
  • Gör dig av med plagg som är utnötta  som borde rykt redan under galna kosjukan-tiden.
  • Säsongsbetonade kläder som inte ska användas på ett tag kan du hänga undan eller lägga i förrådet.

Yiiihaaa!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.