Djupa tankar Tips

Julklappstips. Den bästa sorten.

9 december, 2016

Någon gång under dagen scrollade jag Instagram och fastnade på @britazackaris foto på sin dotter och en filt från UNHCR:

 Jag bröt ihop i dag när jag fick den här filten, för jag kom på att det lika gärna kunde slumpat sig så att det var jag som var på flykt med mitt barn. Att den här filten var det enda jag hade att värma Essa med. Det går inte att ta in, men vi måste. Bara de senaste dagarna har uppskattningsvis 30 000 människor flytt östra Aleppo, 400 000 internflyktingar finns i området och jag går fan sönder av tanken på hur alla mammor och pappor ba helt desperat försöker hålla sina barn varma, hålla dom vid liv. Förra vintern blev det så kallt som 13 minusgrader i Syrien. Då behövs så himla många sånahär filtar. För 210 kr, det är ingenting, får en familj sex stycken filtar. Och du får ett gåvokort som du kan lägga under granen. Gå in på sverigeforunhcr.se och köp nu.

Jag har haft en klump i magen hela dagen efter att ha läst Britas ord. Kanske inte för att det kommer som en nyhet, men för att jag hemskt nog glömmer och sen påminns igen. Här i Sverige slår vi nya rekord i julshopping. Och på andra ställen i världen har föräldrar inte ens möjlighet att hålla sina barn varma. Vi behöver inte avstå vårt julfirande, men vi kan hjälpa till med värme i form av filtar. Kom igen nu, lägg ynka 210 kronor på värmande filtar till de som har det så ofattbart svårt.

Gå in på UNHCR och ge ett bidrag. Det är den bästa bästa julklappen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenny 10 december, 2016 at 21:23

    Viktigt, tack för påminnelsen

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.